КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА ЗДОБУВАЧІВ КАФЕДРИ МОДИ ТА СТИЛЮ НА ВІТЧИЗНЯНИХ ТА ЗАКОРДОННИХ ШВЕЙНИХ ПІДПРИЄМСТВАХ

Обов’язковою освітньою компонентою підготовки фахівців за спеціальністю 182 Технології легкої промисловості є проходження практики на вітчизняних та закордонних швейних підприємствах різної форми власності. Із 12 лютого до 09 березня 2024 року традиційно на вітчизняних та закордонних підприємствах проходили виробничу практику здобувачі першого (бакалаврського) та науково-дослідну практику другого (магістерського) рівнів вищої освіти ОПП «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості», «Конструювання та технології швейних виробів».

Цьогоріч основними базами практики стали сучасні підприємства в України – ТОВ «Дана-Мода» (м. Київ), ТОВ «Укртекстиль» (м. Київ), ТОВ «ТК-Домашній Текстиль» (м. Київ), ТОВ «Рекламний текстиль» (м. Київ), ТОВ «Флоранс» (м. Київ), ТОВ «ТД СКАЙС» (м. Черкаси), ТОВ «АВС-Креатив» (м. Київ), ПрАТ «Володарка» (м. Вінниця), ТОВ «Сурікат Юей» (м. Київ), ТОВ «ГАРНЕ ГРУП» (м. Рівне), ТзОВ «Веддінг Корпорейшн Мілланова» (м. Львів), ТзОВ «Бадер Україна» (м. Львів), ТзОВ «Жасмін Лінжері» (м. Луцьк) та за кордоном – EMI-Sabinov s.r.o. (Словацька Республіка, Пряшевський край, м. Сабінов), «Flaxpol» (Польща, м. Ключборг) та ін., з якими укладено договори про співпрацю на різні терміни. Керівництво підприємств та організацій гостинно прийняло наших студентів та надало виробничі потужності для виконання поставлених завдань.

 

  

Чотири тижні виробничої та науково-дослідної практик були насиченими та надзвичайно цікавими. Під час її проходження здобувачі освіти ознайомилися зі структурою швейних підприємств різних потужностей, організацією та управлінням виробничими процесами, вивчали специфіку основних підрозділів, організацію робочих місць, їх технічне оснащення, розміщення технологічного устаткування, особливість організації технологічних процесів та можливість їх удосконалення, а також з асортиментом швейних виробів, матеріалами та фурнітурою для їх виготовлення. Здобувачі освіти поглибили навички в розробці лекал одягу в САПР «Julivi» та «Investronica», закріпили знання з розроблення і впровадження нових моделей одягу у виробництво, розробці технологічної послідовності виготовлення одягу різного асортименту і призначення, роботи на сучасному швейному обладнанні, розширили знання з технічних прийомів розроблення технологічної та конструкторської робочої документації з використанням сучасного обладнання тощо.

  

За період проходження практики здобувачі вищої освіти набули практичні професійні навички з організації та управління технологічними процесами виготовлення одягу на виробництві, досвід роботи в трудовому колективі на підприємстві, самостійно виконували індивідуальні завдання з розробки конструкції нових моделей виробів легкої промисловості, зокрема дитячого, чоловічого та жіночого одягу, білизняних, корсетних виробів, військового спорядження, також брали участь у виготовленні волонтерських замовлень для військовослужбовців тощо.

  

 

 

Високий рівень підготовки здобувачів вищої освіти спеціальності 182 «Технології легкої промисловості», освітніх програм «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості», «Конструювання та технології швейних виробів», їх працелюбність та наполегливість були високо оцінені керівництвом підприємств, про що свідчать пропозиції щодо подальшого працевлаштування випускників університету на вказаних підприємствах.

Висловлюємо щиру подяку керівництву швейних підприємств та організацій за надану можливість студентам кафедри моди та стилю закріпити теоретичні знання та отримати безцінний практичний досвід на виробництві. Сподіваємося на подальшу співпрацю!

26.03.2024