КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВИЇЗНЕ ЗАСІДАННЯ НАУКОВИХ ГУРТКІВ КАФЕДРИ МИСТЕЦТА ТА ДИЗАЙНУ КОСТЮМА

18 квітня 2024 року відбулося виїзне засідання наукових гуртків кафедри мистецтва та дизайну костюма «Дизайн костюма: тектоніка формоутворення» та «Актуальні тенденції в дизайні костюма».

Здобувачі освіти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів освітньо-професійних програм «Дизайн одягу» здобули досвід поєднання різних напрямів наукових досліджень у розробці та реалізації комплексних проєктів у сфері дизайну одягу. З цією метою засідання гуртка відбулося на проєктно-виробничій базі бренду модного одягу «KASS».

Богдан Касс, дизайнер, засновник та власник бренду, поділився зі студентами практичним досвідом визначення та впровадження основних чинників розробки сучасного одягу різних класів та призначення, а також навів порівняльний аналіз роботи дизайнерів та дизайнерських брендів в умовах вітчизняної індустрії моди.

Наталія Чупріна, завідувачка кафедри мистецтва та дизайну костюма підчас зустрічі наголосила на актуальності впровадження сучасних методик проєктування одиничних та комплексних моделей одягу, а також колекцій костюма. Олена Герасименко, гарант освітньо-професійної програми «Дизайн одягу» другого (магістерського) рівня вищої освіти, розповіла студентам про особливості передпроєктних робіт для удосконалення дизайн-проєктування моделей одягу різного асортименту та призначення.

Калина Пашкевич, декан факультету дизайну, гарант освітньо-професійної програми «Дизайн одягу» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, звернула увагу студентів та важливість урахування проєктно-композиційних технологій та властивостей тканин у розробці складних форм костюма та уважному виборі засобів гармонізації зовнішнього вигляду одягу різного асортименту та призначення.

Цю думку підтримала Наталія Євдокімова, провідний конструктор бренду KASS, яка продемонструвала студентам проєктно-конструктивні засоби реалізації моделей одягу від ескізів до готових моделей. Також вона звернула увагу присутніх на важливість створення якісних та ретельних ескізів вбрання для бездоганного створення заданої форми виробу.

Здобувачі освіти були присутні під час проведення примірок кількох моделей одягу, що готують для презентації колекції та мали можливість ознайомитися з особливостями виготовлення моделей майбутніх колекцій.

Дякуємо Богдану Кассу, стейкхолдеру кафедри мистецтва та дизайну костюма, дизайнеру за корисний досвід та позитивні враження для наших студентів!

28.04.2024