КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЕКСКУРСІЯ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ КАФЕДРИ МИСТЕЦТВА ТА ДИЗАЙНУ КОСТЮМА НА ШВЕЙНЕ ПІДПРИЄМСТВО «VETERANKA»

18 квітня 2024 здобувачі освітньої програми «Дизайн одягу» першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти завітали на екскурсію до виробничої бази швейного підприємства «VETERANKA».

Головним фокусом роботи цеху Veteranka є пошиття жіночої військової форми, яку безоплатно надають на запит від захисниць. Форма byVTRNK розроблена за оригінальними лекалами та з урахуванням досвіду жінок-військових носіння форми в різних умовах фронту, міжнародних стандартів та особливостей жіночої анатомії. Цех Veteranka створює зимову, демісезонну та літню військову форму.

Студентів кафедри мистецтва та дизайну костюма гостинно зустріли Ганна Суворкіна, засновниця, випускниця Київського національного університету технологій та дизайну і співробітники підприємства.

Ганна приділила увагу нашим здобувачам, розповіла про етапи виробництва: що і за якими стандартами виготовляється, які особливі потреби висуваються до жіночого військового одягу, які тканини та фурнітуру використовують у створенні виробів. Було наголошено на особливій важливості привертання уваги до потреб жінок-захисниць та волонтерської праці загалом.

Під час екскурсії, яка проводилась під керівництвом Олени Герасименко, доцента, гаранта освітньо-професійної програми «Дизайн одягу» другого (магістерського) рівня вищої освіти, викладачів кафедри мистецтва та дизайну костюма Ірини Чуботіної та Олени Муковніної, студенти здобули знання щодо основних методів та засобів розробки й реалізації моделей форменого одягу, що додасть їм натхнення та спонукатиме для розробки власних проєктів у сфері дизайну одягу.

28.04.2024