КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ПРОФЕСОРА ПОЗНАНЬСЬКОГО ЕКОНОМІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ ПАВЛА СЛІВІНСЬКОГО НА ФАКУЛЬТЕТІ УПРАВЛІННЯ ТА БІЗНЕС-ДИЗАЙНУ

25 квітня 2024 року в рамках проведення економічного тижня на факультеті управління та бізнес-дизайну за ініціативи кафедри смарт-економіки було організовано відкриту лекцію професора Павла Слівінського, завідувача кафедри міжнародних фінансів Познанського економічного університету. В онлайн-лекції взяли участь більше 70 здобувачів бакалаврського рівня вищої освіти спеціальностей «Економіка», «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок», «Менеджмент», «Маркетинг», «Облік і оподаткування», «Управління та адміністрування».

Тему лекції — «Рішення з фінансового інвестування для смарт-економіки» було обрано спеціально, оскільки вона стосувалася інноваційних рішень щодо  створення бізнес-моделі для геймер-індустрії -  проблематики, яка сьогодні займає не останнє місце в структурі смарт-економіки. Як зауважив лектор, на поточний момент кожна восьма польська компанія, акції якої котуються на Варшавській фондовій біржі, займається програмним забезпеченням та обслуговуванням ринку цифрових ігор.

На початку лекції професор Павел Слівінський заглибився в теоретичні аспекти макроекономічного розвитку шляхом розгляду його чинників та їх формалізації.

Одночасно лектор звернув увагу слухачів на відмінності макроекономічних ситуацій та проблематики розвитку Польщі під час її входження в ЄС. Зокрема, питання забезпечення платіжного балансу на прикладі порівняння України та Польщі також було досліджено паном професором у статті «Економічна дивергенція між Польщею та України з точки зору їх балансів».

Далі лекцію було продовжено розглядом вдалої організації гейм-бізнесу в Польщі у 2016 році шляхом інноваційних підходів до пошуку джерел  фінансування стартапів в гейм-індустрії.

Враховуючи обсяги та інтерес до лекційного матеріалу за умов обмеженого часу всі учасники виявили бажання зустрітися знов найближчим часом та продовжити знайомства з досвідом управління та фінансування інноваційних бізнес-структур, в основі діяльності яких лежить використання цифрових технологій.

Широ вдячні нашому польскому  колезі за цікаву лекцію. Будемо чекати на нові зустрічі та сподіватися на можливість проведення офлайн лекції професором Павлом Слівінським безпосередньо в стінах нашого Університету.

29.04.2024