КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПІДСУМКИ ІІІ МІЖНАРОДНОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ ІНТЕРНЕТ-КОНФЕРЕНЦІЇ МОЛОДИХ УЧЕНИХ ТА СТУДЕНТІВ «ЕЛЕКТРОМЕХАНІЧНІ, ІНФОРМАЦІЙНІ СИСТЕМИ ТА НАНОТЕХНОЛОГІЇ»

18 квітня 2024 року в Київському національному університеті технологій та дизайну відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція молодих учених та студентів «Електромеханічні, інформаційні системи та нанотехнології».

У конференції взяли участь понад 100 учасників від закладів вищої освіти, зокрема: Хмельницького національного університету; Інституту енергозбереження та енергоменеджменту Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»; Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського; Донецького національного технічного університету (м. Луцьк, Волинська обл.); Східноукраїнського національного університету імені В. Даля (м. Сєвєродонецьк, Луганська обл.); Університету прикладних досліджень, Калсрує (Німеччина); Державного кооперативного університету землі Баден-Вюртемберг, Штутгарт (Німеччина); Жилінського університету, м. Жиліно (Словацька Республіка); Технічного університету Кошице, м. Кошице, (Словацька Республіка) та ін.

 

Модератором конференції виступив Ігор Панасюк, директор Навчально-наукового інституту інженерії та інформаційних технологій КНУТД.

 

З вітальним словом до учасників  конференції звернулися Людмила Ганущак-Єфіменко, проректор з наукової та інноваційної діяльності КНУТД. Вона передала вітання та побажання плідної і цікавої роботи учасникам конференції від Івана Грищенка, ректора КНУТД, академіка НАПН України.

 

Учасників конференції привітав Олег Синюк, проректор з наукової роботи Хмельницького національного університету.

 

Від Кременчуцького національного університету імені Михайла Остроградського учасників конференції вітала Ірина Солошич, керівник наукової діяльності студентів, аспірантів і молодих учених.

 

Учасників конференції привітав Олександр Колларов, завідувач кафедри електричної інженері Донецького національного технічного університету.

 

Від Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля учасників привітав Євген Руднєв, завідувач кафедри електричної інженерії.

         

Від зарубіжних партнерів і друзів з вітальним словом до учасників конференції звернулися Алі Салім огли Керимов, начальник технічного відділу SOCAR газ експорт (Азербайджанська Республіка), Наталя Шраменко, професор Університету прикладних досліджень Калсрує (Німеччина) та Душан Медвед, доцент факультету електротехніки та інформатики Технічного університету Кошице (Словацька Республіка).

 

 

Пленарне засідання відкрив Алі Туран, президент компанії «TURAN ELEKTІRIK» (м. Бодрум, Туреччина) із доповіддю «Природна енергія та енергоефективність».

Під час пленарного засідання було заслухано 9 доповідей аспірантів та студентів. Виступили: Вадим Васюков, студент Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля; Євгеній Сисенко студент Донецького національного технічного університету; Олександр Сабіщенко, Юрій Гаман, Микола Підгайний, Назарій Магалашвілі, аспіранти КНУТД; Анастісія Курушкіна, Олександр Ганенко, студенти КНУТД.

Після перерви конференція продовжила роботу на секційних засіданнях. Відбувся обмін інформацією і досвідом з питань аналізу, дослідження та розроблення електротехнічного та електромеханічного обладнання, енергетичних систем, систем відновлювальної енергетики, енергозбереження, інформаційних і комп’ютерних систем та мереж, екологічної безпеки. Активну участь у заході взяли аспіранти, студенти та викладачі Навчально-наукового інституту інженерії та інформаційних технологій КНУТД.

Організатори конференції щиро вдячні всім учасникам за плідну співпрацю, цікаві доповіді та активну участь. За результатами роботи підготовлено електронний збірник матеріалів конференції.

До нових зустрічей!

01.05.2024