КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Нові вектори міжнародного співробітництва Київського національного університету технологій та дизайну

22 квітня 2019 року у стінах нашого університету за ініціативою факультету економіки та бізнесу було підписано Угоду про співробітництво

між Київським національним університетом технологій та дизайну та групою компаній «Турал Менеджмент» (Республіка Болгарія) щодо надання можливості проходження студентами  міжнародних практик та стажувань у сфері туристичного бізнесу в Республіці Болгарія. Також було досягнуто домовленості щодо підписання угоди про співробітництво у сфері освітньої діяльності, академічної мобільності та науково-дослідницької співпраці з Варненським університетом менеджменту (Республіка Болгарія). Слід відзначити, що Варненський університет менеджменту має програми подвійного диплому з Університетом Кардіфф Метрополітан (Велика Британія). Підписання цієї угоди надасть можливість студентам Університету паралельно здобувати вищу освіту в Болгарії за обраними спеціальностями та отримати дипломи, які визнані як в Україні, так і в Європейському Союзі.

 

На зустрічі з нагоди підписання угоди були присутні: ректор Київського національного університету технологій та дизайну, академік Іван Михайлович Грищенко, власник та керівник компанії «Турал Менеджмент» (м. Варна, Болгарія) Гешо Любєнов, керівник відділу міжнародних зв’язків та міжнародного співробітництва Варненського університету менеджменту (м. Варна, Болгарія) Йорданка Будінова, директор компанії «Турал Сервіс»  (Україна) Аліса Акопян, керівник проектного офісу КНУТД Олег Олександрович Шевченко, декан факультету економіки та бізнесу, проф. Олександра Володимирівна Ольшанська, координатори зустрічі - доцент кафедри бізнес-економіки та туризму Валерія Володимирівна Костинець та доцент кафедри економічної кібернетики та маркетингу Юлія Володимирівна Костинець.

Під час зустрічі було обговорено стратегічні напрями майбутньої співпраці нашого університету як групою компаній «Турал Менеджмент», так і з Варненським університетом менеджменту у напрямку координації дій щодо організації проходження міжнародних стажувань та практики студентів університету на туристичних підприємствах та установах Болгарії, спільної участі в підготовці бакалаврів та магістрів, реалізації майбутніх наукових проектів та створення відповідних умов.

Співпраця між університетами передбачає проведення спільних досліджень у рамках наукових програм та грантів, організацію міжнародних наукових конференцій, семінарів та круглих столів, видання спільних наукових та навчально-методичних публікацій.

Підписання угоди про співробітництво між університетами сприятиме створенню умов для подальшого розвитку міжнародної академічної мобільності  наших студентів, аспірантів та викладачів, надасть їм можливість брати участь в різноманітних наукових, навчальних або навчально-дослідницьких програмах, сприятиме підвищенню якості освіти, розвитку міжкультурного обміну, підготовці майбутніх висококваліфікованих фахівців.

У цей же день представники болгарської делегації мали можливість зустрітись зі студентами факультету економіки та бізнесу та репрезентувати програми стажування та виробничої практики у найкращих готелях та туристичних компаніях Болгарії.

 

Керівник відділу міжнародних зв’язків та міжнародного співробітництва Варненського університету менеджменту (м. Варна, Болгарія) Йорданка Будінова ознайомила студентів з особливостями навчання в Болгарії. Також вона зробила презентацію освітніх програм подвійного диплома на бакалаврському та магістерському рівні, які запроваджені у Варненському університеті менеджменту разом з Університетом Кардіфф Метрополітан (Велика Британія).

 

24.04.2019