КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

STARTUP DAYS у Київському національному університеті технологій та дизайну

Наприкінці травня у Київському національному університеті технологій та дизайну відбулась непересічна подія – 4-х денний тренінг від Київського молодіжного центру Київської міської державної адміністрації для молоді міста Києва -  «STARTUP DAYS» (Від кандидатів мрій до лідерів змін) в рамках Меморандуму про співпрацю.

Варто відзначити, що наш університет не тільки має високі професійні досягнення та є одним із лідерів вищої освіти в Україні, а також виступає  як дієва платформа розвитку креативних навичок у молоді. Яскравим підтвердженням цьому є присутність університету у міжнародному рейтингу кращих шкіл дизайну та перемога у проектах Британської Ради, направлених на розвиток лідерських навичок та креативних ініціатив у здобувачів вищої освіти.

Зазначений тренінг став логічним продовженням конкурсу бізнес-планів «LEADER SHIP» для студентів та молоді міста Києва, який було проведено Київським молодіжний центром разом з Київським національним університетом технологій та дизайну у 2016 році на базі факультету економіки та бізнесу та спрямований на розвиток креативних навичок впровадження власних ідей у реальний бізнес.

Під час урочистого відкриття учасників, гостей та організаторів заходу привітав проректор з науково-педагогічної та міжнародної діяльності КНУТД, д.т.н., професор Чабан Віталій Васильович, який у своєму виступі підкреслив особливу актуальність подібного роду заходів для формування лідерського потенціалу та підприємницьких навичок у молоді.

 

 

Привітала присутніх з початком роботи директор  Київського молодіжного  центру Ганна Куценко  та директор Проектного офісу Київського національного університету технологій та дизайну Олег Шевченко, який підкреслив, що Startup Days у КНУТД також проходить в рамках проекту Британської Ради Creative Spark, в якому наш університет бере участь разом з Саутхемптонським університетом (Велика Британія).

 

Також перед присутніми виступили представники Саутхемптонського університету Світлана Брайченко та Андрій Яковлєв з доповіддю на тему: «Стартап інкубатори та студенські бізнес-ініціативи в Саутхемптонському університеті».

 

У рамках 4-х денного тренінгу тренінгу відбулись виступи провідних експертів стартап індустрії, які провели інтерактивні презентації на теми:

  • Персональна мотивація,  саморозвиток, персональний бренд, навички стартапера.
  • Інвестиції та ризики, кризові та стресові ситуації.
  • Життя – найважливіший стартап. Як вибрати нішу для стартапу.
  • Бізнес-моделі. Як обрати бізнес-модель для свого стартапу.
  • Чи можна досягти успіху завдяки м’яким навичкам.
  • Лідерські якості стартап-керівника. Як створити команду для реалізації стартапу.

Учасники тренінгів, серед яких були студенти всіх факультетів Університету,  брали активну участь в інтерактивних виступах бізнес-тренерів,  анкетуваннях та дискусіях. По закінченню тренінгу  найбільш активні та зацікавлені учасники отримали сертифікати про проходження 4-хденного  тренінг-курсу від Київського молодіжного центру.

 

 

 

01.06.2019