КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Кафедра художнього моделювання костюма запрошує на онлайн-виставку «Українське бароко»

В приміщенні «Дизайн-студії реконструкції історичного костюма» (ауд. 1-0307) відкрилась виставка під назвою «Українське бароко. Вчора, сьогодні та завжди». На виставці представлено поруч одяг з різних епох: репліки українського історичного костюма XVIII століття, традиційний народний одяг та сучасні стилізації на основі української етніки. Все це разом дозволяє оцінити загальні риси національної естетики та усвідомити своєрідність уподобань українців стосовно моди. Моделі створено силами студентів та викладачів кафедри художнього моделювання костюма протягом 2000-2020-х років. В експозиції задіяні також автентичні елементи українського народного одягу і оригінальні авторські прикраси.

Куратори виставки: Т. В. Ніколаєва, Г. В. Кокоріна, І. В. Давиденко, І. Л. Гайова (прикраси). Автор плакату: А. Г. Шаповал.

Враховуючи обмеженість можливості відвідати виставку в університеті, пропонуємо переглянути експонати в онлайн-режимі на сторінці кафедри ХМК у Facebook: https://www.facebook.com/costumdepartment

27.01.2021