КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Зустріч студентів-дизайнерів фахового спрямування «Дизайн аксесуарів та ювелірних виробів» зі Станіславом Дрокіним

На факультеті дизайну Київського національного університету технологій та дизайну 16 вересня 2021 року відбулась зустріч дизайнера-ювеліра, ментора, стейкхолдера освітньої програми «Дизайн одягу (взуття)» фахового спрямування «Дизайн аксесуарів та ювелірних виробів» Станіслава Дрокіна із студентами-дизайнерами та викладачами кафедри ергономіки і дизайну.

В рамках цього заходу відбулась насичена та змістовна бесіда на тему сучасного ювелірного мистецтва і фахової освіти, слухачами якої були студенти груп БДю-21, БДю-20, БДю-19, БДю-18 та викладачі. Станіслав розповів студентам про власний творчий шлях, особливості розвитку сучасного ювелірного дизайну, роль базової дизайнерської освіти в становленні митців, поділився багаторічним успішним досвідом власного творчого шляху, а саме формуванням авторського стилю та авторських технік ювелірних творів, подарував кафедрі ергономіки і дизайну альбом «Станіслав Дрокін: ДНК автора», присвячений його творчості. Студенти активно ставили запитання щодо особливостей роботи автора над ювелірними виробами, зокрема тими, що були представлені на міжнародних конкурсах, та жваво обговорювали специфіку проектування ювелірних виробів.

В рамках зустрічі відбулось обговорення освітньої програми «Дизайн одягу (взуття)» фахового спрямування «Дизайн аксесуарів та ювелірних виробів» з членами проєктної групи. Професіонал-практик Станіслав Дрокін окреслив основні можливі напрями творчої і професійної діяльності, розповів про необхідні знання і компетентності для творчого формування майбутнього дизайнера ювелірних виробів.

 

Ця зустріч є продовженням низки проведених заходів щодо підвищення професійного розвитку студентів. Так, цього літа в Музеї історичних коштовностей України - філії Національного музею історії України, зараз Скарбниці Національного музею історії України, проходила персональна виставка Станіслава Дрокіна, де були представлені його авторські ювелірні твори, а 28 липня відбулась презентація альбому «Станіслав Дрокін: ДНК автора», яку відвідали викладачі та студенти кафедри ергономіки і дизайну КНУТД.

  

  

Такі заходи спрямовані на розвиток співпраці сучасних дизайнерів-ювелірів зі студентами та спонукають до подальшої плідної роботи з поглиблення освітньої складової підготовки фахівців для ювелірної галузі та обміну думками про сучасні тенденції розвитку, новітні тренди у дизайні прикрас, інноваційні технології виготовлення креативних виробів.

04.10.2021