КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Ректор університету професор Іван ГРИЩЕНКО виступив з науковою доповіддю на XXII КИТАЙСЬКІЙ ЩОРІЧНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ-ЕКСПО З ПИТАНЬ МІЖНАРОДНОЇ ОСВІТИ

21 жовтня 2021 розпочала свою роботу XXII Китайська щорічна міжнародна конференція з питань освіти (China Annual Conference For International Education & Expo). Організована в 2000 році, конференція перетворилася на всесвітньо відому освітянську платформу в галузі міжнародної освіти з численними місіями, науковими брифінгами та консультаціями щодо політики, академічного та інформаційного обміну, створення науково-освітніх мереж та розробку інноваційних освітніх програм.

Цьогорічна конференція за темою «Нові можливості та перспективи для побудови відкритої та якісної системи освіти» розпочала свою роботу в нечуваних масштабах, які визначалися: участю більше ніж 1000 університетів, 3000 учасників, одночасним проведенням більше ніж 40 паралельних сесій, участю понад 40 країн, запланованим виступом більше 300 доповідачів та багатотисячною спільнотою онлайн участі.

В перший день конференції, на запрошення китайської сторони, у якості почесного гостя та єдиного представника від України, онлайн участь у конференції брав ректор Київського національного університету технологій та дизайну професор Іван ГРИЩЕНКО. Схвальними оплесками  оцінили присутні 20-ти хвилинну наукову доповідь Івана Михайловича, яка ґрунтовно висвітила проблеми та перспективи глобалізації ринку освітніх послуг й акцентувала увагу на шляхи вивільнення нової життєздатності міжнародної освіти перед обличчям викликів і можливостей культивувати нові точки зростання для розвитку освіти і сприяння побудові відкритої системи високоякісної освіти.

Нині, в міру активізації модернізації освіти, нову історичну можливість повністю розкрити свій великий потенціал зустрічає міжнародна освіта. Сферами, які привертають найбільшу увагу у підвищенні якості глобалізації освіти, сьогодні стають глобальне управління освітою, мобільність освітніх ресурсів та дослідницька співпраця на високому рівні. Настав час для освітян всього світу адаптуватися до цього середовища, що так швидко розвивається, досліджувати більш енергійні рушійні сили для якісного зростання та залишатися відданими розширенню каналів і простору для формування нового підґрунтя міжнародної співпраці та обміну досвідом.

Тож, продовжуючи брати активну участь у розбудові успішного стратегічного партнерства між Україною та Китаєм, Київський національний університет технологій та дизайну щиро бажає усім учасникам XXII Китайської щорічної міжнародної конференції з питань освіти продуктивної роботи, вагомих наукових здобутків та здійснення творчих планів в царині формування достойних представників прийдешніх поколінь.

 

23.10.2021