КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Укладено Меморандум про співпрацю між Київським національним університетом технологій та дизайну та Мінгячевірським державним університетом

 

29 жовтня 2020 року, в рамках робочого візиту до Київського національного університету технологій та дизайну, Байрамов Шахін Вагіф огли, ректор Мінгячевірського державного університету разом з ректором нашого університету Грищенком Іваном Михайловичем уклали Меморандум про співпрацю.

В меморандумі передбачається науково-освітня та культурна співпраця, яка вбачає взаємний інтерес для обох університетів. Особлива увага акцентується на спільній участі вишів у міжнародних грантових програмах на кшталт «Erasmus +» «Horizon Europa». Не залишаються поза увагою такі напрямки потенційної співпраці як: обмін студентами та викладачами, в рамках академічної мобільності; розробка та впровадження спільних освітніх програм; ініціювання наукових досліджень; проведення наукових конференцій, форумів та інших спільних заходів.

Щиро вражений непересічними досягненнями Київського національного університету технологій та дизайну на міжнародній арені ринку освітніх послуг, професор Байрамов висловив сподівання на обмін досвідом у сфері інтернаціоналізації вищої освіти та науки і запросив ректора Івана Грищенка відвідати Азербайджан й завітати до Мінгячевірського державного університету з почесним візитом.

Слід зазначити, що цій визначній події передувала робоча зустріч Шахіна Байрамова з керівниками споріднених структурних підрозділів нашого університету, очолювана проектором з науково-педагогічної діяльності Моргулець Оксаною Борисівною.

Під час зустрічі, керівники зацікавлених структурних підрозділів  представили досягнення своїх факультетів, окреслили можливі шляхи співпраці та запропонували конкретні кроки взаємовигідного співробітництва, вносячи посильний фаховий внесок у розбудову стратегічного партнерства між Україною та Азербайджаном в сфері освіти та науки. 

Після дискусії учасники здійснили оглядове відвідування знакових місць університету. Особливе схвалення, у пана Байрамова, викликав офіс  Україно-Азербайджанського культурно-освітнього центру.

 

Сподіваємося, що незабутні враження також залишили: студентські Дизайн-студії одягу та взуття, навчально-наукова лабораторія швейних технологій в індустрії моди, навчальна лабораторія біотехнологічних методів досліджень, комп'ютерний офіс ініціювання інноваційної та стартап діяльності студентів, створений за ініціативи ректора нашого університету Івана Грищенка, в рамках участі в проєкті Британської Ради  спільно з Саутгемптонським університетом, Велика Британія, а також неперевершена зала Вченої Ради.

 

 

 

31.10.2021