КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Лекція проф. В. Байзіка на факультеті індустрії моди

У рамках візиту до Київського національного університету технологій та дизайну проф. Владімір Байзік з Технічного університету м. Ліберець (Чеська Республіка) прочитав лекцію на тему «Текстиль для захисту від електромагнітного випромінювання: сучасний стан досліджень та перспективи виробництва» для студентів та аспірантів спеціальностей 182 Технології легкої промисловості, 015 Професійна освіта. Технології виробів легкої промисловості та 132 Матеріалознавство, а також викладачів факультету індустрії моди.

 

В лекції були висвітлені питання природи електромагнітного випромінювання, його джерела та незворотній вплив на здоров’я людини; охарактеризовані методи захисту та принцип дії захисних екранів; класифіковані основні класи екрануючих матеріалів та можливі рівні ефективності екранування. Значну увагу було приділено текстильним матеріалам для екранування та основним методам їх отримання. Зростаючий попит на ці матеріали пов’язаний з розширенням його використання у одязі та побуті, що ставить ряд нових вимог, які також були висвітлені у доповіді.

 

Після лекції слухачі мали можливість задати питання та висловити пропозиції щодо можливості проведення спільних досліджень за цим напрямом.

 

Факультет Індустрії моди університету сподівається на подальше продовження співробітництва з факультетом Текстильної інженерії Технічного університету м. Ліберець як у напрямку розширення можливостей щодо академічної мобільності, наприклад, в межах програм Erasmus+, так і реалізації спільних наукових проєктів.

 

05.11.2021