КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Лекція проф. Р. Мілашіуса на факультеті індустрії моди

У рамках міжнародної співпраці на факультеті індустрії моди відбулась лекція професора Рімвідаса Мілашіуса з Каунаського технологічного університету (Литовська республіка) на тему «Міжнародне співробітництво: проблеми та можливості для молодих дослідників» для студентів та аспірантів спеціальностей 182 Технології легкої промисловості, 015 Професійна освіта. Технології виробів легкої промисловості та 132 Матеріалознавство, а також викладачів факультету індустрії моди.

 

В лекції були висвітлені питання академічної мобільності молодих вчених у рамках дослідницької діяльності: участі у міжнародних проєктах та представлення результатів власних досліджень конференціях закордоном.

Після лекції слухачі мали можливість задати питання, які їх цікавили та висловити пропозиції щодо співпраці з науковцями Каунаського технологічного університету.

Факультет Індустрії моди університету сподівається на подальше продовження співробітництва з факультетом машинобудування та дизайну Каунаського технологічного університету як у напрямку розширення можливостей щодо академічної мобільності, наприклад, в межах програм Erasmus+, так і реалізації спільних наукових проєктів.

 

Захід організовано і проведено у рамках спільного українсько-литовського науково-дослідного проєкту «Трикотажні матеріали для засобів індивідуального захисту від механічних пошкоджень та дії полум'я (акронім - PERPROKNIT)» за підтримки Міністерства освіти і науки України та Наукової ради Литви.

The event was carried out within the framework of a joint Lithuanian-Ukraine science and research project “Knitted Materials for Personal Protective Equipment against Mechanical and Flame Damages (PERPROKNIT)” supported by the Ministry of Education and Science of Ukraine and Research Council of Lithuania.

08.11.2021