КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Міжнародна академічна мобільність на факультеті індустрії моди

У рамках міжнародної співпраці на факультеті індустрії моди відбулась лекція професора Рімвідаса Мілашіуса з Каунаського технологічного університету (Литовська республіка) на тему «Електропрядіння: минуле, сьогодення та майбутнє» для студентів та аспірантів спеціальностей 182 Технології легкої промисловості, 015 Професійна освіта. Технології виробів легкої промисловості та 132 Матеріалознавство, а також викладачів факультету індустрії моди.

 

В лекції були висвітлено питання електропрядіння як методу виготовлення нановолокон, що використовують електричну силу для витягування заряджених ниток з розчину полімеру або полімерних розплаввів. Закцентовано увагу на існуючих проблемах та сферах використання нетканих текстильних матеріалів з нановолокон, одержаних даним методом.

У ході дискусії після лекції слухачі мали можливість задати питання, які їх цікавили.

 

Захід організовано і проведено у рамках спільного українсько-литовського науково-дослідного проєкту «Трикотажні матеріали для засобів індивідуального захисту від механічних пошкоджень та дії полум'я (акронім - PERPROKNIT)» за підтримки Міністерства освіти і науки України та Наукової ради Литви.

10.11.2021