КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Студенти-дизайнери в музеях мінералів та гірських порід Київського національного університету імені Тараса Шевченка

25 та 26 жовтня 2021 року студенти факультету дизайну та викладачі відвідали експозиції мінералів та гірських порід в музеях геологорозвідувального коледжу та Київського національного університету (КНУ) імені Тараса Шевченка.

Студенти-дизайнери гр. БДю-21, БДю-19 освітньої програми «Дизайн одягу (взуття)» фахового спрямування «Дизайн аксесуарів та ювелірних виробів», гр. БШМК-18 освітньої програми «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів» кафедри ергономіки і дизайну КНУТД побачили дивовижні експонати та почули цікаву, змістовну інформацію. Екскурсії проводили д.-р геол.-х наук, проф. кафедри геології нафти і газу КНУ імені Тараса Шевченка, директор геологічного музею КНУ ім. Тараса Шевченка, Нестеровський Віктор Антонович та завідувач геологічного музею коледжу геологорозвідувальних технологій КНУ імені Тараса Шевченка, член спілки геологівУкраїни та мінерального товариства України, Прокопець Валентин Вікторович.

 

Студенти-дизайнери впевнилися в єднанні геології та дизайну на екскурсіях, спостерігаючи за природньою красою, естетикою, композиційною завершеністю мінералів та гірських порід та геологічними явищами, познайомилися із творчо-експериментальними роботами з каменю, надихнулися на власні дизайнерські самоцвітні ідеї.

  

В гемології важливо не тільки вміти діагностувати самоцвіти, а й поєднувати кольорові, фактурно-графічні особливості каменів як між собою, так з ювелірними прикрасами для композиційної завершеності образу.

 

Численні експонати та матеріал про них справили незабутнє враження на студентів, які висловили вдячність екскурсоводам Віктору Антоновичу, Валентину Вікторовичу та бажання подальших зустрічей.

 

Такі заходи спонукають до подальшої плідної роботи з розвитку освітньої складової підготовки фахівців для ювелірної галузі та обміну думками про сучасні тенденції розвитку, новітні тренди у дизайні прикрас, інноваційні технології виготовлення естетично-виразних виробів.

15.11.2021