КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Участь фахівців КНУТД у конференції «Synergy 2021. IT Business& IT Education»

16 грудня 2021 р. відбулася найбільша в Україні профільна конференція «Synergy 2021. IT Business& IT Education», присвячена розвиту IT-освіти. Ця платформа дає можливість представникам влади, бізнесу та закладів освіти обмінюватись досвідом, думками та пропозиціями щодо пріоритетних напрямів розвитку IT-освіти та побудови сприятливих умов для розвитку індустрії.

Організатором конференції є  – Асоціація «IT Ukraine» — найбільше професійне об’єднання українських сервісних та продуктових компаній.

Центральною подією конференції стала презентація дорожньої карти реформування ІТ-освіти, яку представив Михайло Федоров, віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України.

 

 

Основні проблеми реформи та підходи до їх розв’язання висвітлили учасники дискусії «Реформа ІТ-освіти. Стратегія, плани, підходи»: Михайло Федоров, віцепрем’єр-міністр, міністр цифрової трансформації України; Сергій Захарін, державний секретар Міністерства освіти і науки України; Юрій Антонюк, віцепрезидент, голова  «EPAM» у Центральній і Східній Європі; Тарас Кіцмей, співзасновник та член ради директорів у SoftServe; Володимир Бугров, ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка та Андрій Сусленко, модератор дискусії, засновник компанії COGNICOO, експерт з організаційного розвитку та комунікацій.

 

 

Учасники заходу внесли конкретні пропозиції щодо змін в освітньому процесі, проаналізували ризики, пов’язані з їх реалізацією, та відповіли на запитання.

Продовжили обговорення проблем підготовки IT-фахівців учасники панельних дискусій «Високий попит на таланти – нові виклики для ринку освіти», «Світчери – це модно? Як зробити перехід із іншої галузі комфортним?», «Неформальна освіта – новий спосіб працевлаштування чи альтернативний шлях навчання?», «Наближення до майбутнього. Нова реальність навчання», «Наука, НДДКР та бізнес в Україні – чи можлива співпраця?», «ІТ для не ІТ-сектору. Як змінюється кадровий потенціал у не ІТ-секторі?» та «Освіта через ЗМІ. Цифрові канали зв’язку – нові освітні підходи».

 

 

Від КНУТД у конференції брали участь: проректор з цифрової трансформації Володимир Стаценко, директор інституту інженерії та інформаційних технологій Ігор Панасюк, декан факультету мехатроніки та комп’ютерних технологій Володимир Павленко. Під час заходу представники нашого університету мали змогу обговорити результати співпраці з представниками провідної IT-компанії України «EPAM», запланувати конкретні кроки щодо розширення та залучення її фахівців до участі в освітньому процесі КНУТД.

 

 

Щиро дякуємо організаторам за можливість взяти участь у конференції!

 

17.12.2021