КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Київський національний університет технологій та дизайну п’ятий рік поспіль з програмами Британської ради в Україні

1 грудня 2021 року Київський національний університет технологій та дизайну долучився до роботи форуму «Ukraine Creative Spark Policy Forum 2021». У заході взяли участь представники українських та британських закладів вищої освіти, представники міністерств, агенцій, фондів та міжнародних організацій, що залучені до розвитку вищої освіти та креативних індустрій в Україні та за кордоном.

Головна тема форуму – роль вищої освіти у розвитку креативних індустрій.

У програмі форуму були: вступні презентації від експертів із Великої Британії та України, панельні дискусії та представлення кращих кейсів вже впроваджених політик. У панельній дискусії: «Розвиток креативних індустрій та роль університетів» у якості спікера взяла участь проректорка з наукової та інноваційної діяльності доктор економічних наук, професор Людмила Ганущак-Єфіменко. Основні питання, які було розкрито спікеркою це безпосередньо як впливають політики на роль університетів у розвитку креативних індустрій та освітній ландшафт підготовки фахівців для креативних індустрій. Також у роботі цієї панелі взяти участь спікери: Сара Пеппер, директорка з креативної економіки Кардіффського університету; Олег Шаров, генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти і науки України; Галина Григоренко, голова Державного агентства України з питань мистецтв та мистецької освіти; Ольга Сагайдак, мистецтвознавиця, кураторка, співзасновниця Благодійного фонду Dofa.

У рамках Ukraine Creative Spark Policy Forum ініційовано створення робочої групи «Вища освіта та креативні індустрії» для спільного розроблення дорожньої карти підсилення інституційної спроможності університетів та адаптації викладачів. Київський національний університет технологій та дизайну продовжуючи налагоджену співпрацю ввійшов до складу розробників плану політик, для підсилення інституційної спроможності університетів та адаптації викладачів для розвитку креативних індустрій в Україні на різних рівнях – національному, регіональному, локальному, секторальному, інституційному. Фасилітатор – Володимир Воробей (PPV Knowledge Networks).

Відеозапис форуму можна переглянути за посиланням https://www.britishcouncil.org.ua/programmes/education/creative-spark/policy-forum/2021

18.12.2021