КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

«ТИЖДЕНЬ ПРАВА-2021»

в Київському національному університеті технологій та дизайну

 

Щороку кафедра приватного та публічного права Навчально-наукового інституту права та сучасних технологій КНУТД (далі – ІПСТ) проводить «Тиждень права», для підвищення рівня правової культури учасників освітнього процесу, а також їхньої поінформованості щодо конституційних прав та обов’язків, можливостей їх реалізації та захисту.

Протягом грудня 2021 року в рамках «Тижня права-2021» у КНУТД кафедрою приватного та публічного права було заплановано та проведено низку тематичних заходів освітнього характеру, зокрема, науково-практичні всеукраїнські студентські круглі столи, семінари, дискусії присвячені проблематиці прав людини та професійної діяльності правників.

Так 10.12.2021 р. організували та провели всеукраїнський студентський круглий стіл «Основні права людини і громадянина».

З вітальним словом до учасників звернулися Тетяна Власюк, директорка ННІПСТ, к.е.н., доцент та Арменуі Телестакова, завідувачка кафедри приватного та публічного права, к.ю.н., доцент. Вони побажали всім плідної роботи, активного обміну думками, досвідом і здобутками.

Модератор заходу – Анатолій Олійник, к.ю.н., професор кафедри приватного та публічного права.

 

Результатом студентського круглого столу є напрацьовані висновки та рекомендації щодо проблемних правових питань забезпечення реалізації прав людини та реформування українського чинного права і законодавства, ефективності наявних в Україні механізмів реалізації прав і свобод людини та громадянина.

15.12.2021 р. кафедрою було організовано й проведено І Міжкафедральний науково-практичний семінар і конкурс на кращу адвокатську промову «VINCERE  VERBO» за участю здобувачів вищої освіти третього та четвертого курсів ННІПСТ, що був присвячений професійному святу – Дню адвокатури України. Мета заходу «Адвокатська промова-2021» – організація активного обміну думками і досвідом щодо розбудови незалежної інституції адвокатури в Україні.

Учасників вітали Тетяна Власюк, директорка ННІПСТ, к.е.н., доцент, Арменуі Телестакова, завідувачка кафедри приватного та публічного права, к.ю.н., доцент, Юлія Бондарчук завідувачка кафедри філології та перекладу, к.ф.н., доцент та Інна Коваленко, доцент кафедри приватного та публічного права, к.ю.н.

Модераторка заходу – Наталія Фастовець, к.н.д.у., доцент кафедри приватного та публічного права.

 

 

  

Переможцями конкурсу на кращу адвокатську промову «VINCERE  VERBO» стали:

1 місце – Олег Бондаренко, група БП-1-19;

2 місце – Яна Білякова, група БП-1-19;

3 місце – Анжеліка Чирва, група БП-2-19 та Лейла Ісмаілова, група БП-1-19.

17.12.2021 р. кафедрою було організовано та проведено Всеукраїнський студентський круглий стіл «Римський турнір» за участю студентів  першого курсу ННІПСТ КНУТД.

З вітальним словом виступили Тетяна Власюк, директорка ННІПСТ, к.е.н., доцент, Ігор Діордіца, професор кафедри приватного та публічного права, д.ю.н. та Ольга Коваль, доцент кафедри приватного та публічного права, к.ю.н.

Модераторка заходу – Арменуі Телестакова, к.ю.н., доцент, завідувачка кафедри приватного та публічного права.

 

 

Під час круглого столу учасники обговорили окремі аспекти функціонування римської правової системи. Крім того, всі учасники круглого столу, завершували свої виступи тематичними латинськими крилатими висловами.

Арменуі Телестакова, завідувачка кафедри приватного та публічного права, висловлює щиру вдячність науково-педагогічним працівникам кафедри філології та перекладу ННІПСТ КНУТД, Дніпропетровського державного університету внутрішніх справ, Одеського державного університету внутрішніх справ, ПВНЗ «Університет короля Данила» та Університету митної справи та фінансів за плідну співпрацю!

24.12.2021