КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КНУТД ОДИН З НАЙЕКОЛОГІЧНІШИХ УНІВЕРСИТЕТІВ СВІТУ В РЕЙТИНГУ UI GREENMETRIC WORLD UNIVERSITY RANKING 2021!

Цілеспрямовано долучившись минулого року до Всесвітньої мережі університетів, які окрім науково-освітньої діяльності переймаються проблемами сталого розвитку та усвідомлюють свою важливу роль, щоб діяти та вносити свій внесок у подолання нагальних глобальних проблем з турботою про прийдешні покоління наш університет дієво підтримує міжнародну ініціативу UI GreenMetric World University Rankings Network (UIGWURN), як провідну мережу розбудови архітектури сталості для вищої освіти та наукових досліджень у галузі сталого розвитку  в усьому світі.

Тому не дивно, що в супереч об’єктивним організаційним та фінансовим обмеженням, викликаним пандемією СOVID-19  Київський національний університет технологій та дизайну послідовно здійснював заходи для досягнення встановлених UIGWURN індикаторів сталості, усвідомлюючи важливість поставленої  глобальної мети: «Сталі університети, стале майбутнє». Як член IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence UIGWURN є першим у світі рейтингом, який запровадив добровільний стандарт для поліпшення інфраструктури університетів та заходів щодо розбудови сталих університетів у всьому світі.

Результатом впевненого поступу колективної злагодженої роботи усіх структурних підрозділів університету в напрямі розбудови «Екологічно дружнього Університету» стала участь, за дорученням ректора КНУТД  Івана ГРИЩЕНКА й запрошенням секретаріату  UI GreenMetric World University Rankings Network, директора Інституту інтернаціоналізації вищої освіти та науки Олега ШЕВЧЕНКА у віртуальній урочистій конференції-церемонії оголошення переможців  світового рейтингу.  У конференції брали участь 956 університетів з 80 країн світу! Представник університету висловив привітання усім учасникам заходу та побажав подальших звершень на благо прийдешніх поколінь.

 

Тож, за результатами незалежного оцінювання, Київський національний університет технологій та дизайну зайняв 847 місце у світі та 15 місце з-поміж університетів України!

29.12.2021