КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ВИШИВАНКИ В КНУТД

19 травня 2022 року в Київському національному університеті технологій та дизайну традиційно відбулося святкування Всесвітнього дня вишиванки.

 

У єдності наша сила!

Війна. Повітряні тривоги. Вбивство мирних людей. Зруйновані міста і села. Нас не просто лякають і вбивають. Залякують, аби роз’єднати.

Не вийде! У День вишиванки ми, працівники і студенти КНУТД, за щорічною традицією одягли національні обереги і зібралися в університеті. До весняного цвіту садів додали цвіт наших усмішок. Ми раділи, бо були разом, відчували себе однією дружною родиною.

Вишиванка – символ самоідентифікації українців, шана народних традицій і єднання. Сьогодення показало, що й незламності духу, волі, мужності, прагнення свободи, і, звичайно, професійності – без неї ніяка справа не робиться.

День вишиванки і суттю, і символами, і відповідальністю за майбутнє, став чудовою нагодою продемонструвати унікальний рушник виготовлений в Київському національному університеті технологій та дизайну. На цьому великому – 7,2 м вишитому «Рушнику єднання»  представлені художні особливості  орнаментування вишивок усіх регіонів України та етнографічних зон. Цей рушник на світлині тримають учасники свята вишиванки. Саме делегація КНУТД за підтримки Міністерства освіти і науки України та Міністерства закордонних справ України стверджувала єдність українців в Об’єднаних Арабських Еміратах у лютому цього року.

Свято вишиванки коротке. А з його символами ми живемо щодня, свою долю на життєвому полотні мережимо власними руками.

 

Іван Грищенко, ректор КНУТД

20.05.2022