КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЛЕКЦІЯ ПРОФЕСОРА КООПЕРАТИВНОГО ДЕРЖАВНОГО УНІВЕРСИТЕТУ БАДЕН-ВЮРТЕМБЕРГ ШТУТГАРТ (DHBW STUTTGART) В ІНСТИТУТІ ІНЖЕНЕРІЇ ТА ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЇ

24 травня 2022 р. у рамках міжнародної співпраці між кооперативним державним університетом Баден-Вюртемберг Штутгарт (Duale Hochschule Baden-Wuerttemberg Stuttgart, DHBW Stuttgart, Німеччина) та Київським національним університетом технологій та дизайну відбулася лекція професора DHBW Вольфа Бургера для студентів інституту інженерії та інформаційних технологій, які навчаються за спеціальностями 141 «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» (Я. Малий, гр. МгЕМ-21, В. Шинкаренко, гр. БЕМ-18) та 123 «Комп’ютерна інженерія» (Д. Захаров, С. Романчук, Я.  Гнітецький, гр. БКІ-18). Модератором цього заходу від КНУТД стала професор кафедри комп’ютерної інженерії та електромеханіки Ірина Шведчикова.

Тематика лекції була присвячена трансмісії, що розглядалася на прикладі двигуна постійного струму та повітряного гвинта. Особливістю лекції було поєднання теорії з практичною роботою. Також було розглянуто такі теоретичні питання, як ККД двигуна постійного струму, ефективність повітряного гвинта та визначення його робочої точки, ефективність усієї системи. Під час практичної роботи студенти мали можливість опанувати систему параметричного 3D-моделювання FreeCAD для розробки конструктивних елементів повітряного гвинта, для виготовлення яких був застосований 3D-принтер. Отримана модель системи двигун постійного струму-повітряний гвинт у подальшому може бути використана для створення віртуальної (Pop Up) лабораторії.

Під час лекції слухачі мали можливість поставити запитання, які їх цікавили. Інститут інженерії та інформаційних технологій сподівається на подальшу плідну співпрацю з університетом Німеччини у реалізації багатьох спільних освітніх та наукових проєктів.

29.05.2022