КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВЕЛЬМИШАНОВНОМУ І ДОРОГОМУ ГОЛОВІ НАГЛЯДОВОЇ РАДИ КНУТД — ВАСИЛЮ ГРИГОРОВИЧУ КРЕМЕНЮ!

Велич нації складається із величі її великих людей. Одним із таких знаних українських науковців, який представляє Україну на світовому рівні є Василь Григорович Кремень, доктор філософських наук, професор, академік Національної академії наук України, президент Національної академії педагогічних наук України, дійсний член (академік) Національної академії педагогічних наук України, член ряду наукових товариств, почесний доктор багатьох університетів, народний депутат України 3-го скликання (1998–2000), міністр освіти і науки України (2000–2005), президент Товариства «Знання» України. Ми, хто спілкується з ним це підтверджуємо. Його постать вивершується не лише злетом наукової думки, а й розв’язанням безлічі щоденних наукових і освітніх проблем.

В освітянській та академічній спільноті постійно чути: «Покладімось на Кременя, він знає, уміє, передбачає, застерігає, вихід із ситуації знайде і нікого не підведе!» Такий він, справжній Василь Кремень. Мудрий, далекоглядний, наполегливий, тактичний, толерантний, прихильний до людей. А ще – мужній. Бо в наш час бути капітаном у штормовому морі дійсності, щоб вести корабель Академії правильним курсом самих лише знань не досить. Треба вміти бути опорою колективу і захищати його від негараздів.

Василь Григорович має найвищі наукові звання і держані нагороди, багато років перебуває на владному Олімпі. Але все це не затіняє у ньому головного – людини щедрої душі, палко закоханої у рідну Україну.

Він – філософ. Той, який уміло ставить високі матерії на службу кожному з нас. Його наукова і керівна робота – крила для освітян і держави загалом. Бо філософія Василя Кременя передбачає творіння добра. А ще Григорій Сковорода писав, що коли дух людини веселий, думки спокійні, серце мирне, то й усе світле, щасливе, блаженне. Оце і є філософія. Саме таку філософію стверджує Василь Григорович Кремень.

Усі роки незалежності бути Кременем дуже важко. То від нього вимагають не здійсненного, то пропонують щось мало не авантюрне – спробуй, розберись, дай дорогу розумному й підтримай його творчість, не втрать людської гідності та академічної народності… Справляється!

Василь Григорович чудово розуміє, що більшість проблем сучасності виникає через захоплення новими (або такими, що вважаються ними) ідеями без їх попереднього вивчення. Тому аналітик Василь Кремень завжди і в усьому прогнозує результат того чи іншого рішення, цим і керується. На ньому і таких, як він тримається прогрес.

 

За дорученням колективу Київського національного університету технологій та дизайну вітаю з Ювілеєм!


 

ректор Іван ГРИЩЕНКО

25.06.2022.

24.06.2022