КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Участь КНУТД в Генеральній Асамблеї Cumulus

Cumulus – провідна світова асоціація освіти та досліджень у галузі мистецтва та дизайну – об'єднує 357 установ-членів у 66 країнах для обміну знаннями та передовим досвідом та підвищує позитивну роль дизайнерів та художників у створенні стійкого та гуманного майбутнього для всіх.

Київський національний університет технологій та дизайну – єдиний в Україні навчальний заклад, якій є повноправним членом Cumulus з 2021 року і другий рік поспіль бере участь у Генеральній Асамблеї.

16 червня 2022 року в онлайн режимі відбулася чергова Генеральна Асамблея Cumulus, на якій було затверджено основні стратегічні цілі, рекомендовані президентом та виконавчою радою, затверджено річний бюджет асоціації та обрано нових інституційних членів.

 

Після 30 років безперервного зростання та успіху як незареєстрована асоціація відповідно до правових рамок установи-засновника, Університет Аалто, Cumulus стає юридично зареєстрованою асоціацією у Фінляндії. Будучи зареєстрованою асоціацією, Cumulus продовжуватиме виконувати свою місію: бути динамічним форумом для обміну знаннями та передовим досвідом, а також переконаним прихильником позитивної ролі дизайнерів та художників у формуванні кращого світу.

Також на Генеральній Асамблеї Cumulus було обрано шляхом голосування президента та виконавчу раду на 2022–2025 роки. Cumulus привітав свого нового президента Лоренцо Імбезі, доктора філософії, професора та директора з досліджень у галузі дизайну Університету Сапієнца, Рим, Італія.

Асоціація Cumulus зреагувала на початок війни в Україні не лише листами зі словами підтримки, а й конкретними діями. Як глобальна сім'я, віддана статуту та цінностям Організації Об'єднаних Націй, які підтримують діалог, розмаїття та глобальну участь, Cumulus підтримав усі інститути-члени та партнерські організації по всьому світу, які зреагували на трагедію в Україні акціями солідарності.

У складні для нашої країни часи наші партнери по Cumulus пропонують підтримку українським студентам-дизайнерам, хто вимушено перебуває за кордоном в різних країнах світу (Німеччині, Естонії, Швеції, Італії, Чехії тощо). Посилання на сторінку з інформацією про можливості академічної мобільності для українських студентів тут.

Рішенням Асоціації Cumulus, у зв’язку з воєнним станом в нашій державі, КНУТД було звільнено від сплати щорічного організаційного внеску. Також Cumulus було призупинено відносини та відмінено усі раніше заплановані заходи з членами Асоціації з держави-агресора.

29.06.2022