КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СПІЛЬНЕ УРОЧИСТЕ ЗАСІДАННЯ ВЧЕНОЇ РАДИ, НАГЛЯДОВОЇ РАДИ, БІЗНЕС-ПАРТНЕРІВ ТА ОСВІТНЬО-ІНВЕСТИЦІЙНОГО КЛАСТЕРУ КНУТД

Київський національний університет технологій та дизайну успішно провів цьогорічну вступну компанію та розпочав освітній процес в очному режимі навчання. Майже 9000 студентів, незважаючи на важкі часи для країни, почали новий навчальний рік у рідній альма-матер.

5 вересня 2022 року, відбулося спільне урочисте засідання Вченої ради, Наглядової ради, бізнес-партнерів, Освітньо-інвестиційного кластеру КНУТД та науково-педагогічного колективу університету з нагоди початку нового навчального року.

(Фото1. Засідання вченої ради КНУТД)

Із промовою-звітом на спільному засіданні виступив ректор Київського національного університету технологій та дизайну, професор, доктор економічних наук, академік НАПН України, заслужений працівник освіти України Іван Грищенко.

(Фото 2. Ректор КНУТД І.М.Грищенко)

Іван Михайлович наголосив на значних досягненнях університету за минулий рік, який став складним випробуванням для всього колективу університету, але попри всі труднощі університет зміг покращити свої позиції у світових та національних рейтингах закладів вищої освіти. З-поміж важливих досягнень університету – збереження потенціалу студентського контингенту та науково-педагогічного складу університету в умовах повномасштабної війни. Слова ректора були підтриманні колективом університету, Наглядовою радою та бізнес-партнерами, з якими університет в новому навчальному році планує зміцнити тісну співпрацю. Іван Михайлович Грищенко окреслив подальші плани на новий 2022/2023 навчальний рік. На завершення промови, на підтвердження річних досягнень було продемонстровано документальний фільм про здобутки університету за попередній навчальний рік. 

З патріотичним зверненням до колективу університету звернулися голова наглядової ради КНУТД Президент Національної академії педагогічних наук України, академік Національної академії наук України – Василь Кремень.

(Фото 3. Голова Наглядової ради В. Г. Кремень)

Привітав колектив КНУТД з початком нового навчального року керівник Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти Андрій Бутенко. Він акцентував на відповідальності університетів за якість сучасної освіти та їх важливій ролі у відновлені і розбудові нашої країни, побажав усім якнайшвидше разом відсвяткувати Перемогу України у війні з росією. 

(Фото 4. А.П. Бутенко)

Творчу частину урочистого засідання розпочала заслужена артистка України зірка українського кіно і телебачення – Людмила Ардельян.

 (Фото 5. Заслужена артистка України Людмила Ардельян)

 

Незважаючи на усі труднощі і випробування спричинені повномасштабною і жорстокою російсько-українською війною, у нашому університеті відбулося багато позитивних змін. Університет продовжує відкривати нові спеціальності. Ведуча представила нових членів науково-педагогічного колективу університету, яких було залучено до викладання на кафедрі сценічного мистецтва і культури, створеній рік тому та забезпечує спеціальність 026 «Сценічне мистецтво». А також:

Анфісу Коленко, завідувачку кафедри, кандидата педагогічних наук, доцента;

Вадима Крищенка, народного артиста України, поета-пісняра, професора Університету;

Лева Сомова, народного артиста України;

В’ячеслава Довженка, заслуженого артиста України;

Анатолія Тихомирова, заслуженого артиста України;

Олену Лазовіч, заслужену артистку України;

Віталія Кіно, художнього керівника Театру на Михайлівській;

Георгія Хостікоєва та Марину Ягодкіну, акторів театру і кіно. 

(Фото 6. Колектив кафедри сценічного мистецтва та культури)

 (Фото 7-8)

 

Сьогодні, коли ми живемо в умовах жорстокої війни з рашиським загарбником, виборюємо своє право на свободу, мир та незалежність і платимо за це непомірно високу ціну – життями наших співвітчизників, ми як ніколи цінуємо можливість зустрітися разом у стінах рідного університету і послухати поетичну мудрість наших учителів, наших духовних наставників як то великого митця, що вніс свій вагомий внесок у нашу перемогу на своєму літературному фронті, славетного поета-пісняра Вадима Крищенка.

Вадим Дмитрович натхненно прочитав низку поетичних творів зі своєї нової поетичної збірки «Діждатися весни».

(Фото 9. Народний артист України Вадим Крищенко)

 

Продовжили творчу частину заслужені артисти України, знані українські співаки – Дмитро Андрієць та Олександр Василенко, у виконанні яких лунали пісні на слова члена кафедри сценічного мистецтва та культури, почесного професора Університету Вадима Крищенка.

 (Фото 10. Заслужений артист України  Дмитро Андрієць)

(Фото 11. Заслужений артист України Олександр Василенко)

З натхненною промовою про важливість нової збірки віршів виступили поет, прозаїк, журналіст, сценарист та перекладач – Вадима Пепа, разом із легендарним народним артистом України, Героєм України – Анатолієм Паламаренком.

(Фото 12. Вадим Пепа та Вадим Крищенко)

(Фото 13. Анатолій Паламаренко та Вадим Крищенко)

Свої талант та майстерність продемонстрували вихованці майстерні Лева Сомова з патріотичною хореографічною композицією «Дике поле».

(Фото 14. Студенти 3-го акторського курсу. Майстерня народного артиста Лева Сомова)

Після творчих виступів ректор представив учасникам урочистого спільного засідання фільм про результати роботи університету у 2021-2022 навчальному році.

На завершення урочистого заходу на території КНУТД було відкрито новий артоб’єкт приурочений 300-літтю славетного, одного з найвідоміших українців – філософа Григорія Сковороди. У назві артоб’єкта використано, відомий вислів філософа: «З видимого пізнавай невидиме». Основою інсталяції є метелик – символ душі, безсмертя, відродження та воскресіння, перевтілення, а також трансформації.

 

Ми сильні! Ми переможемо!

Україна понад усе!

 

(Фото 15. Арт об’єкт  «З видимого пізнавай невидиме»)


10.09.2022