КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗАХОДИ ДО ДНЯ ТУРИЗМУ У КНУТД

Цього року День туризму-2022, в умовах повномасштабної збройної агресії росії проти України – не урочисте святкування, а можливість учергове нагадати, що туристична галузь попри все продовжує свою діяльність. Так, російська агресія зупинила розвиток туризму в країні, але не зменшила бажання студентів та викладачів КНУТД пізнавати, розвивати та підтримувати галузь.

Силами студентського самоврядування за активної підтримки Факультету культурних і креативних індустрій, а також Факультету управління та бізнес-дизайну КНУТД 29 вересня 2022 було організовано фестиваль KNUTD TOUR FEST на честь відзначення Всесвітнього дня туризму.

Спільне фото почесних гостей та організаторів фестивалю

 

Почесними гостями заходу були: голова Державного агентства розвитку туризму в Україні Мар'яна Олеськів, начальник  управління туризму та промоції КМДА Марина Радова, директор Київського центру розвитку туризму Даніїл Барашкін, голова підкомітету з дитячого та молодіжного туризму Торгово-промислової палати України, президент Асоціації дитячого та молодіжного туризму України Людмила Стаучан.

З вітальним словом до студентства звернувся ректор Київського національного університету технологій та дизайну, професор, доктор економічних наук, академік НАПН України, заслужений працівник освіти України Іван Грищенко.

Ректор КНУТД І. М. Грищенко

 

Іван Михайлович наголосив, що неспроста у цьому році День туризму святкується одночасно з 300-річчям від дня народження виданого українського філософа та мандрівника Григорія Сковороди. Навіть локація проведення заходу була вибрана не випадково – адже поруч артоб’єкт, у назві якого відомий вислів філософа та мандрівника «З видимого пізнавай невидиме», основою якого є метелик – символ душі, безсмертя, відродження та перевтілення, трансформації.

Іван Михайлович підкреслив важливість проведення таких заходів, адже вони дають можливість студентам розвиватися, пізнавати нове, втілювати креативні ідеї та задуми. Ректор щиро подякував гостям заходу за підтримку студентів, що навчаються за освітніми програмами «Туризм» та «Менеджмент туристичного бізнесу», що спонукає і мотивує їх ставати кращими фахівцями галузі.

Зі словами подяки ректору за підтримку таких ініціатив виступила голова Державного агентства розвитку туризму Мар’яна Олеськів. Пані Мар’яна наголосила, що наші студенти – це майбутнє України та майбутнє туристичного бізнесу зокрема, адже креативність – це те, що приваблюватиме в майбутньому туристів. Сьогодні про Україну знають в усьому світі і першочергове завдання, яке стоїть перед майбутніми фахівцями з туризму – конвертувати цю впізнаваність у бажання приїхати. А цього не можливо зробити не використовуючи креативні підходи. 

Вітальне слово Мар’яни Олеськів

 

Начальник управління туризму та промоції КМДА Марина Радова, підкреслила, що ми переживаємо нелегкі часи щодо розвитку туризму, розбудови, промоції. Цей рік для українського туризму був дуже складним. Водночас, Україна та місто Київ, стали символами незламності й нескореності російській агресії, прикладом мужності й сили духу у відстоюванні своєї свободи та незалежності. Мільйони людей по всьому світу знають про Україну та підтримують українців. Наша країна вчиться жити і працювати під час воєнного стану. Віримо, що війна скоро закінчиться нашою Перемогою. І в перспективі нас очікує збільшення як зовнішніх, так і внутрішніх туристичних потоків завдяки постійно зростаючому інтересу до сучасного життя Києва й України, наших цінностей та історико-культурної спадщини.

Важливим є те, що концентрація зусиль міської влади та туристичного бізнесу міста спрямована на активний волонтерський рух, інформування всього світу про сучасний стан столиці України, а допомога, яка надходить до країни та міста Києва свідчить про безпрецедентну світову підтримку українців.

Пані Марина привітала всіх із Всесвітнім днем туризму і Днем туризму в Україні й запросила викладачів і студентів КНУТД до співпраці в розробленні й упровадженні креативних туристичних ідей, локацій та маршрутів.

Вітання Марини Радової

 

Голова підкомітету з дитячого та молодіжного туризму Торгово-промислової палати України, президент Асоціації дитячого та молодіжного туризму України пані Людмила Стаучан подякувала керівництву університету за сміливість у такий нелегкий час працювати зі студентами в аудиторіях, дотримуючись усіх правил безпеки, за залучення до освітнього процесу викладачів-практиків та  підтримку молоді у розвитку студентських інціатив. Адже не зважаючи на те, що наша країна зараз переживає найскладніші часи своєї історії, наші здобувачі освіти роблять те, що вони і мають  робити для своєї країни – вони дуже старанно навчаються, вдосконалюють свої навички та знання, та готові продемонструвати  свої здобутки.

Вітальне слово Людмили Стаучан

 

Далі на гостей свята чекала туристично-розважальна програма. Так, першими відкривали свято студенти Факультету культурних і креативних індустрій із туристично-спортивним шоу з Воркаут-стріт.

 

Культурно-патріотичну програму продовжили студенти Факультету управління та бізнес-дизайну з піснею  «Бери своє»:

Ревін Давид, Тетервак Дар’я та Рибакова Інна – з піснею  «Бери своє»

 

Наступною на імпровізованій сцені з’явилась студентка 3 курсу Дарія Майорова  із соло «Ти робив мені каву».

 

У локації «Фітнес та рекреація» ділились знаннями про надання долікарської допомоги в туристичних походах та продемонстрували вид фітнесу методом інтервального тренування у спеціальному взутті Kangojumps.

 

 

Наступна локація, яка була представлена силами студентів – це відкритий майданчик фуд-корту з українською та кримсько-татарською кухнями.

 

Усі бажаючі мали можливість пригоститися кулінарними виробами, які приготували наші студенти та скуштували справжній татарський плов!

У наступній локації студенти Факультету культурних і креативних індустрій підготували туристичну вікторину та майстер-клас зі складання наметів:

 

А студенти Факультету управління та бізнес-дизайну влаштували флешмоб на пісню «Обійми мене»:

 

На завершення всі учасники заходу заспівали пісню «Ой у лузі червона калина», що стала символом незламної боротьби українського народу за свободу і незалежність. Із перших днів російського вторгнення вона зазвучала з новою силою, ставши символом визвольної війни українського народу проти споконвічного ворога. Ця пісня згуртувала наш народ, вона звучить лейтмотивом нашого воєнного сьогодення і надихає на подвиги нинішнє покоління захисників України. І вже весь цивілізований світ сприймає її як символ мужності та незламності української нації, що протистоїть останній імперії в історії людства.

Слава Україні! Слава ЗСУ! Все буде Україна!

 

04.10.2022