КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ОНЛАЙН ЗУСТРІЧ ОЧІЛЬНИКА КНУТД З ПРЕДСТАВНИКОМ КЕРІВНИЦТВА УНІВЕРСИТЕТУ ШЕФФІЛД-ХАЛЛАМ

4 жовтня 2022 року відбулася робоча онлайн-зустріч ректора Київського національного університету технологій та дизайну професора Івана ГРИЩЕНКА із заступником Віце-канцлера  Університету Шеффілд Халлам (УШХ), Велика Британія, професором Девідом ШЕПЕРДОМ.

На початку зустрічі очільник КНУТД подякував Віце-канцлера Університету Шеффілд Халлам за підтримку та конструктивні кроки, які були спільно здійснені від початку укладання угоди про співпрацю, у квітні цього року. «Це вкрай важливо, особливо в ці тяжкі для України та вищої освіти, зокрема, часи російської агресії проти нашої Батьківщини», — зазначив професор ГРИЩЕНКО.

Яскравим прикладом результативності було спільне представлення української науково-освітньої спільноти на Міжнародній конференції започаткування Twining проєкту співпраці України та Великої Британії у галузі освіти та науки.

Наразі зацікавлені аспіранти КНУТД отримали доступ до бібліотеки, онлайн-академічних ресурсів  та  онлайн-модулів УШХ, що надає можливість брати участь у освітніх програмах британського вишу здобувачам освіти нашого університету. Підготовлено план співпраці, окреслено пріоритети та встановлено контакти між спорідненими освітніми напрямками.

Професор ШЕПЕРД, своєю чергою,  підкреслив захоплення міжнародними здобутками КНУТД, особливо його вразив проєкт створення Київського інституту Технологічного університету Цілу та висловив сподівання  на подальший успіх започаткованого братерства  та запропонував проводити зустрічі на найвищому рівні регулярно.

«Можливості нашої співпраці до кінця не використані. Це стосується не лише наукового та освітнього напрямку, а й культурного та сталого  розвитку», - акцентував професор ШЕПЕРД.

04.10.2022