КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЛЕКЦІЯ «АКАДЕМІЧНА ДОБРОЧЕСНІСТЬ» ДЛЯ ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ ФАКУЛЬТЕТІВ МИСТЕЦТВ І МОДИ, УПРАВЛІННЯ ТА БІЗНЕС-ДИЗАЙНУ ТА ІНСТИТУТУ ПРАВА ТА СУЧАСНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

27 лютого 2023 року для студентів факультетів мистецтв і моди, управління та бізнес-дизайну та інституту права та сучасних технологій КНУТД Ігор Пономаренко, керівник Центру менеджменту якості освітньої діяльності, прочитав лекцію на тему «Академічна доброчесність».

Вища школа – це своєрідна модель суспільства. На час навчання у ЗВО припадає період становлення і формування цінностей, настанов і моделі поведінки, котрі визначатимуть місце молодої людини у дорослому житті. Тому утвердження принципів академічної культури та доброчесності в навчальних закладах слугує передумовою розбудови сильної громадянської культури в суспільстві загалом. Культивування у молоді поваги до свободи та гідності людини, її індивідуальності, до інтелектуальної власності та авторських прав є важливим гуманітарним складників здійснення успішних реформ в українському суспільстві.

Ігор Пономаренко розповів про основні законодавчі акти, на яких ґрунтується «Кодекс академічної доброчесності КНУТД». Нагадав студентам, що дотримання академічної доброчесності здобувачами вищої освіти в Університеті передбачає: самостійне виконання навчальних завдань, завдань поточного та підсумкового контролю результатів навчання; посилання на джерела інформації у разі використання ідей, розробок, тверджень, відомостей; дотримання норм законодавства про авторське право і суміжні права; надання достовірної інформації про результати власної навчальної (наукової, творчої) діяльності, використані методики досліджень і джерела інформації.

На лекції були присутні не лише студенти першого року навчання, а й здобувачі освіти старших курсів, магістри, аспіранти та викладачі.

28.02.2023