КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗАСІДАННЯ ГУРТКА «ЗАСТОСУВАННЯ АНАЛІТИЧНИХ І СТАТИСТИЧНИХ МЕТОДІВ У РОЗВ’ЯЗАННІ ЕКОНОМІЧНИХ, ФІЗИЧНИХ ТА ЗАДАЧ ТЕОРІЇ ІГОР»

07.03.2023 року в Київському національному університеті технологій та дизайну відбулося чергове засідання гуртка «Застосування аналітичних і статистичних методів у розв’язанні економічних, фізичних та задач теорії ігор», мета якого навчити формалізувати практичну проблему мовою математики, обґрунтовувати модель та аналізувати результати дослідження; підвищувати пізнавальну діяльність та інтерес до математики, самоосвіти. Керівник гуртка  – Л. В. Волох, доцент кафедри вищої математики, кандидат фізико-математичних наук .

Тема: «Теорія ігор та прийняття рішень».

У засіданні взяли участь студенти груп БНТ-22, БА-22 та БІТ3-21, вони опановували вміння будувати стратегії, вибирати кращі з них, зважаючи на інформацію про інших учасників, їх ресурси та можливі дії.

Теорія ігор застосовується в багатьох галузях, зокрема бізнесі, фінансах, економіці, політології та психології. Розуміння стратегій теорії ігор – як популярних, так і деяких відносно менш відомих стратегій – важливо для вдосконалення аргументації та навичок прийняття рішень у складному світі. Теорія ігор або ж теорія прийняття рішень – це основа для розуміння вибору рішень серед конкуруючих гравців. У її основі лежить конфліктна ситуація, яка породжується відмінністю інтересів супротивників чи партнерів і прагненням кожного з них досягти переваг, вибираючи оптимальне рішення.

Кожному учаснику такого суперництва доводиться рахуватися не тільки з власними цілями, а й з інтересами партнера.

14.03.2023