КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

В Центрі енергоефективності університету розпочалося навчання енергоаудиторів

В доповнення до попередньої інформації щодо навчання та отримання кваліфікаційного атестату з сертифікації енергетичної ефективності будівель та обстеження інженерних систем будівель повідомляємо, що сформована невелика група бажаючих, для яких уже розпочався дев'ятиденний навчальний курс, початок якого був проведений в онлайн форматі безпосередньо з Центру енергоефективності (ЦЕ) університету.

Михайло Шеремет, відповідальний секретар комісії з атестації енергоаудиторів, який був модератором цього уроку, розповів про обладнання ЦЕ, його функції та призначення для підвищення енергоефективності. Продемонстрував комплект сучасного обладнання для проведення енергоаудиту та передав слово Анатолію Козленку, що ознайомив учасників з програмою навчання, звернувши увагу на специфіку нормативної бази з проведення енергоаудиту, яка дозволяє доповнити базові знання інженера та освоїти професію енергоаудитора.

Також він повідомив порядок проведення кваліфікаційних іспитів, порядок отримання кваліфікаційних атестатів та їх використання в майбутній роботі.

Вадим Литвин та Сергій Навальний, як спікери курсу, розповіли про свій багатолітній досвід роботи в цій галузі та звернули увагу на з’ясування всіх виникаючих питань під час проведення занять, з тим, щоб була можливість сформулювати відповіді на них, надати практичні поради та допомогти в користуванні начальними посібниками, нормативними документами, звернувши увагу, що короткострокові курси закладають основи знань, які потрібно буде постійно поглиблювати та доповнювати.

Слухачі курсів, які представляють різні регіони, коротко поділилися своїми планами стосовно отримання нової кваліфікації, надіями щодо перспективи застосування її на практиці, після нашої перемоги, для відновлення будівель з урахуванням вимог щодо підвищення їх енергоефективності.

На завершення Анатолій Козленко побажав успіху в навчанні, підтвердивши, що наш університет має традиції успішності набуті за багаторічну діяльність.

21.03.2023