КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВИЇЗНЕ ЗАСІДАННЯ НАУКОВИХ ГУРТКІВ КАФЕДРИ ПРИКЛАДНОЇ ФІЗИКИ ТА ВИЩОЇ МАТЕМАТИКИ

28 лютого 2023 року відбулося виїзне засідання наукових гуртків  «Застосування аналітичних та статистичних методів при розв’язанні економічних, фізичних задач та задач теорії ігор» та «Ілюзії та фізичний світ», на якому представники компанії «Schreder» ознайомили студентів з основними етапами створення дизайн-проєктів.

Компанія «Schreder»  – лідер у галузі виробництва високоякісного світлодіодного освітлення, який виробляє великий спектр освітлювальних приладів для створення комфортного життєвого простору: доріг, вулиць, парків, тунелів, архітектурних ландшафтів, спортивних арен і промислових споруд. Київ, Відень, Краків, Дніпро, Лос-Анджелес, Мадрид, Рим, Тбілісі, Торонто, Брюссель, Єреван, Цюріх, як і чимало інших міст, автострад та споруд у різних куточках світу освітлюються продукцією цієї компанії виготовленою в Україні.

Зустріч була дуже теплою та плідною. Фахівці звернули увагу на необхідність застосування математичних та фізичних знань, володіння навичками користування спеціальних програм в дизайн-проєктуванні зовнішнього та внутрішнього освітлення. Особливе захоплення у студентів викликав проєкт освітлення міста Батумі (Грузія). Запропонований світлодизайн вуличного освітлення увібрав у себе найновіші технологічні розробки компанії та дозволив зекономити для міста 80% коштів бюджету у порівнянні з попередніми витратами.

Студенти ознайомилися з технологічними новинками, які дозволяють створювати інтерактивні карти вуличного освітлення. Наявність таких карт, відповідних мобільних додатків на порядок спрощує подальше обслуговування таких об’єктів. Ця зустріч мотивувала студентів до вивчення академічних дисциплін, до розробки власних проєктів в межах роботи наукових гуртків та надихнула до дизайнерської діяльності.

22.03.2023