КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВИРОБНИЧА ПРАКТИКА СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ МОДЕЛЮВАННЯ ТА ХУДОЖНЬОГО ОЗДОБЛЕННЯ ОДЯГУ

Здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти освітньої програми «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості» четвертого курсу (гр. БШМК-19, БШМКск-21, БШМКскн-20) у період з 6 лютого до 4 березня 2023 року традиційно проходили виробничу практику, як обов’язкову освітню компоненту, на вітчизняних та закордонних швейних підприємствах різної форми власності.

Основними базами практики в цьому році стали сучасні підприємства в Україні – ТОВ «ДАНА МОДА» (м. Київ), ТОВ «БРЕНД ЛЄНКА» (м. Київ), ТОВ «Soho chic» (м. Дніпро), ПрАТ «Володарка» (м. Вінниця), ТОВ «ВОВК ГРУП» (м. Київ), ТОВ «Іnnocentia» (м. Чернівці) та за кордоном – EMI-Sabinov s.r.o. (Словацька Республіка, Пряшевський край, м. Сабінов), ZPD «Olimpia S.A.» (Польща, м. Лодзь) та інші, з якими укладено договори на її проведення. Керівництво підприємств та організацій радо прийняло наших студентів та надало свої виробничі потужності

Під час проходження виробничої практики здобувачі вищої освіти поглибили та закріпили теоретичні знання та практичні навички, отримані під час вивчення освітніх компонент програми з конструювання швейних виробів, конструкторсько-технологічної підготовки виробництва та комп’ютерного дизайну виробів з використанням сучасних інноваційних технологій.

Студенти безпосередньо ознайомилися зі структурою та умовами швейного виробництва; вивчили специфіку основних підрозділів – цехів, дільниць, організацію робочих місць, їх технічне оснащення, відповідне обладнання, розміщення технологічного устаткування, особливості організації технологічних процесів та можливості їх удосконалення.

Насиченою і надзвичайно пізнавальною була програма практики із закріплення навичок роботи із САПР в умовах виробництва, виконання ескізів і технічних рисунків моделей одягу в графічних редакторах, розроблення технологічної послідовності виготовлення одягу різного асортименту і призначення, аналізу асортименту швейних виробів на підприємствах, а також матеріалів та фурнітури для їх виготовлення. У складний час в умовах війни особливого значення на підприємствах набуло виробництво виробів військового призначення. Студенти долучились до розробки ескізів та виготовлення виробів різного асортименту та призначення, зокрема балаклав, баулів та сумок, плитоносок тощо.

Працелюбність, наполегливість і компетентність наших здобувачів освіти були достойно оцінені керівництвом підприємств, про що свідчать пропозиції щодо подальшого працевлаштування майбутніх випускників університету на підприємствах, де вони проходили практику.

Після закінчення терміну виробничої практики студенти прозвітували про виконання її програми.

Висловлюємо щиру вдячність керівництву швейних підприємств та організацій, що надали можливість студентам отримати практичний досвід за спеціальністю «Технології легкої промисловості».

23.03.2023