КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КУРС ЛЕКЦІЙ ДЛЯ ФЕШН-ДИЗАЙНЕРІВ ЄУДЖЕНА РЯБЕНЬКОГО (МОЛДОВА)

26 травня 2023 року на запрошення здобувачів освіти та викладачів кафедри мистецтва та дизайну костюма (Факультет дизайну) та кафедри моделювання та художнього оздоблення одягу (Факультет мистецтв і моди) Єуджен Рябенький (Eugene Reabenykiy), лектор факультету образотворчого мистецтва та дизайну Державного педагогічного університету імені І. Крянге (Молдова) провів чергову онлайн-лекцію з теми «Fashion illustration: techniques, methods, tools».

Фрагменти лекції Єуджена Рябенького

 

Лекцію проведено в рамках програми залучення іноземних лекторів до освітнього процесу КНУТД у 2022/2023 навчальному році для вивчення освітніх компонентів «Фешн-ілюстрація та комп’ютерне проєктування одягу» (освітня програма «Дизайн одягу»), «Комп’ютерний дизайн виробів» (освітня програма «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості»). Модератором заходу виступила Калина Пашкевич, завідувачка кафедри мистецтва та дизайну костюма, доктор технічних наук, професор.

Пан Єуджен, практико орієнтований викладач, дизайнер одягу з багаторічним досвідом роботи в фешн-індустрії, власник власного бренду модного одягу, розповів про методи створення ескізів моделей одягу, про джерела натхнення та графічні техніки виконання начерків та творчих ескізів, що є важливим чинником розробки колекцій одягу.

Лекцію прослухали більше як 70 учасників: викладачі КНУТД, а також здобувачі освіти бакалаврського, магістерського рівнів та аспіранти Факультету дизайну (освітні програми «Дизайн одягу», «Дизайн (за видами)», «Дизайн»), Факультету мистецтв і моди (освітні програми «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості», «Конструювання та технології швейних виробів», «Індустрія моди», «Комп’ютерний дизайн в індустрії моди») та інші. Також до лекції долучилися здобувачі освіти та викладачі Східноукраїнського національного університету ім. Володимира Даля (спеціальність 182 «Технології легкої промисловості»). Здобувачі освіти, які перебували в аудиторіях університету, були підключені до лекції онлайн.

Щиро дякуємо Єуджену Рябенькому за змістовну, цікаву інформацію, обмін досвідом упровадження передових технологій у підготовці фахівців у галузі фешн-дизайну!

 

31.05.2023