КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КОНКУРС ЕСКІЗІВ «AESTHETIC AND COMFORT CLOTHES FOR THE FUTURE»

В рамках Міжнародної науково-практичної конференції «Актуальні проблеми сучасного дизайну», що відбулася 27 квітня 2023 року в КНУТД, було проведено конкурс ескізів одягу «AESTHETIC AND COMFORT CLOTHES FOR THE FUTURE».

З ініціативи викладачів кафедри мистецтва та дизайну костюма КНУТД було проведено конкурс для студентів «AESTHETIC AND COMFORT CLOTHES FOR THE FUTURE», завданням якого було розробити дизайн моделей жіночого або чоловічого одягу для умов виробництва трикотажної фабрики «РОЗА» (м. Київ) за такими напрямами: домашній одяг; білизняний одяг; спортивний одяг з трикотажних полотен малої розтяжності, різної товщини та переплетення. Цей конкурс ескізів було задумано як практичне завдання для здобувачів освіти – позитивний досвід, перейнятий у колег з Бірмінгемcького міського університету (Велика Британія), які у процесі підготовки здобувачів освіти в галузі фешн-дизайну дають завдання, спрямовані на конкретні практичні кейси: для конкретної події, умов виробництва, певних споживачів тощо.

До розгляду приймали 3–5 художніх ескізів від кожного учасника, виконаних з використанням будь-якої техніки, зокрема у графічних програмах. Здобувачі освіти бакалаврського і магістерського рівнів факультетів дизайну та мистецтв і моди, майбутні дизайнери, модельєри, конструктори одягу, вивчили асортимент продукції трикотажної фабрики «РОЗА» і запропонували ескізні пропозиції виробів. На конкурс було надіслано більше 30 робіт ескізних пропозицій трикотажних виробів.

25 травня 2023 року авторитетне журі підбило підсумки конкурсу. До складу журі увійшли викладачі кафедр МДК, МХОО – Калина Пашкевич, завідувач кафедри МДК, Наталія Остапенко, завідувач кафедри МХОО, професори Олена Колосніченко, Наталія Чупріна, Тетяна Кротова, Ольга Єжова, доценти Ірина Давиденко, Галина Кокоріна, Тетяна Струмінська, Олена Герасименко, Петро Гаркін, а також стейкхолдери, дизайнери-практики – Богдан Касс, Іван Фролов (Україна), Єуджен Рябенький (Молдова).

За рішенням журі переможцями конкурсу ескізів стали:

1 місце Соломія Бобак (гр. БДо1-20), Олександра Чухальова (гр. МгД2-22);

2 місце Євгенія Бацура (гр. БШМК-21), Катерина Мінченко (гр. БДо-19), Діана Петрова (гр. БДо1-19);

3 місце Марія Кіндрат (гр. БШМК-22), Вікторія Новикова (гр. БДо2-20), Вікторія Серкіз (гр. БДо3-21), Лілія Кара (гр. БДо2-20).

 

 

Ескізи Олександри Чухальової – спортивний одяг (1 місце)

 

Ескізна пропозиція Катерини Мінченко – білизняний одяг (2 місце)

 

Ескізи домашнього одягу, автор – Євгенія Бацура (2 місце)

 

Переможців конкурсу нагороджено дипломами, а всі учасники конкурсу отримали сертифікати про участь.

Вітаємо переможців конкурсу і бажаємо подальших творчих успіхів!

 

02.06.2023