КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВІДКРИТТЯ ХУДОЖНЬОЇ ВИСТАВКИ РОДИНИ БАСАНЦІВ «ВІРНІСТЬ ТРАДИЦІЯМ» У ВИСТАВКОВОМУ ЦЕНТРІ «МИСТЕЦЬКИЙ ПРОСТІР»

У Виставковому центрі «Мистецький простір» Київського національного університету технологій та дизайну, 1 червня 2023 року, відбулася феєрична презентація розмаїття барв витончених творів образотворчого мистецтва, які заполонили весь простір виставкової зали – родина Басанців репрезентувала художню виставку під назвою «Вірність традиціям». Родина Басанців представлена батьком – Петром Басанцем, видатним українським художником та Юрієм і Олександрою Басанцями – його дітьми, які є вірними продовжувачами вагомої справи свого батька у мистецькому становленні творчої молоді і в шані до живописної традиції. Ця надихаюча і захоплююча подія зберегла свою особливу чарівність навіть у тяжкі часи, які охопили нашу країну. Відкрив урочисту частину заходу Іван Грищенко, ректор КНУТД, доктор економічних наук, професор та академік НАПН України. Іван Михайлович привітав і митців,  і всіх присутніх із цією подією.


Іван Грищенко вітає учасників і гостей зібрання

Іван Грищенко висловив своє співчуття та розуміння труднощів, які долають усі українці щодня, вже другий рік поспіль. А також наголосив, що на його глибоке переконання, є надія, що мистецтво може стати опорою і джерелом внутрішньої сили для кожного з нас. Його слова були сповнені віри та  вдячності митцям, які продовжують творити і дарувати радість навіть у скрутних обставинах.

Юрій та Олександра Басанець з великою гордістю поділилися з присутніми історією своєї творчої родини. Їхні слова надихають і зачаровують   любов’ю до деталей, талантом та безмежною пристрастю до мистецтва, які окрилюють цю родину від покоління до покоління.

Юрій та Олександри Басанець продовжують родинні мистецькі традиції у своїх полотнах

Антоніна Дубрівна з теплом і вдячністю згадала настанови професора Петра Басанця, що отримала під час навчання у Національній академії образотворчого мистецтва та архітектури і побажала Юрію і Олександрі натхненної творчості і визначних звершень у їхніх подальших творчих експериментах.

 

Антоніна Дубрівна вітає митців

На виставку завітав Анатолій Дронь, народний депутат України 1 та 2 скликань, дипломат, Надзвичайний і Повноважний Посол України, дійсний член Академії будівництва України, молодший «товариш» Петра Олексійовича Басанця, давній друг сім`ї. Він поділився своїми згадками про щасливі часи спілкування з Петром Басанцем та його родиною, підкреслюючи високу професійність і значимість їх творчого доробку для ствердження української культури.

Анатолій Дронь

Урочисте відкриття, відбувалося на тлі музичного супроводу, який створював справжню затишну, душевну атмосферу. Щемливі звуки бандур  майстерно перетворювалися на музичні мелодії, що полонили серця присутніх. Гра бандуристів Анни Шаповал асистентки-стажистки, лауреатки міжнародних і всеукраїнський конкурсів та Ігора Тарана, студента 3 курсу НМАУ імені Чайковського, лауреата всеукраїнського конкурсу стала символом сили та відродження, які змогли пробудити дух нації в непрості часи.


Музичне вітання від Анни Шаповал та Ігора Тарана

Вивчаймо, шануймо й захоплюймося чудовим українським мистецтвом!

Разом до перемоги!

Більше про виставку та фото

 

04.06.2023