КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ВІТАЄМО ПЕРШИХ ВИПУСКНИКІВ «ШКОЛИ ШВАЧОК» У СПІВПРАЦІ ЗІ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ УНІВЕРСИТЕТУ «ТК-ДОМАШНІЙ ТЕКСТИЛЬ»

Сьогодні практично всі швейні підприємства в Україні відчувають проблеми кадрового голоду. Університет активно долучився до відновлення економіки шляхом навчання бажаючих найзатребуванішої професії швачки з подальшим працевлаштуванням на підприємстві.

16 лютого 2024 року відбувся перший випуск учениць «Школи швачок» в рамках спільного проєкту Київського національного університету технологій та дизайну з «ТК-Домашній Текстиль».

Ректор КНУТД Іван Грищенко, академік НАПН України привітав випускниць із завершенням навчання та зазначив, що ринок праці потребує таких фахівців, а проєкт «Школа швачок» є важливою ініціативою, що сприяє підвищенню зайнятості населення та розвитку швейної галузі в регіоні, надає можливість здобути нові професійні навички та знання, що допомагає їм отримати роботу та покращити своє економічне становище.

Безоплатне короткотермінове навчання, з подальшим стажуванням протягом 10 днів, відбувалося на базі виробничих потужностей ТОВ «ТК-Домашній Текстиль» з метою адаптації здобувачів курсів до виробничого середовища підприємства-працедавця. Заняття проходили у другій половині дня для осіб різного рівня підготовки та віку під керівництвом досвідчених майстрів Київського національного університету технологій та дизайну – Віталія Ялового, Марини Мархай, Євгена Коробченка.

Слід зазначити, що професійно-практична підготовка учнів в «Школі швачок» проходила у комфортних умовах на території підприємства облаштованих сучасним швейним обладнанням.

Під час навчання учениць ознайомили з процесом виробництва від конструювання до пошиву, з роботою експериментального, підготовчого, розкрійного, швейного цехів та складу готової продукції.

Усі випускники «Школи швачок» успішно закінчили навчання і будуть за бажанням гарантовано працевлаштовані в «ТК-Домашній Текстиль» з високою оплатою та наданням безоплатного житла.

Сертифікати та подарунки вручали ректор КНУТД Іван Грищенко, академік НАПН України та директор «ТК-Домашній Текстиль», Володимир Марценюк.

Такі ініціативи мають велике соціальне значення, сприяють економічному розвитку  та забезпеченню рівних можливостей на ринку праці.

Наразі стартувало навчання наступних груп, та триває набір до «Школи швачок»!

23.02.2024