КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗАХОПЛЮЮЧА НАВЧАЛЬНА ПРАКТИКА

Студенти першого курсу кафедри туризму та готельно-ресторанного бізнесу Київського національного університету технологій та дизайну, проходять навчальну практику по видатним туристичним місцям нашої столиці. Протягом лютого-березня 2024 року відповідно до навчального плану освітньої програми  під керівництвом доцента Лариси Семенюк, здобувачі освіти формують основи досвіду фахової діяльності у сфері туризму та готельно-ресторанного бізнесу, практичні вміння і навички, професійні якості особистості майбутнього фахівця. 

Першим об’єктом відвідування стала Софія Київська - неймовірне місце зі своєю унікальною історією.

Було відвідано музеї одяг періоду Руси-України, який реконструювали фахівці Київського національного університету технологій та дизайну.

 

 

Також під час практики студенти відвідали музей Голодомору.

Важливим завданням Музею Голодомору є нагадування про українську ідентичність, яку намагалися замінити радянською. Музей виконує роль посередника в процесі передання спогадів та інформації про Голодомор, демонструючи зв’язок поколінь української нації, та зберігає пам’ять про спробу її знищення. Це історія, яку ми повинні пам’ятати та шанувати.

Серед обов’язкових об’єктів практики була і Києво-Печерська лавра – справжня перлина світової культури, що разом з Софією Київською внесені до спадщини ЮНЕСКО. Атмосфера та енергетика заповідника передає всю історичну велич.

Цікавим об’єктом відвідування став Національний музей історії України - провідний історичний музей, що за кількістю експонатів (800 тис.) є найбільшим музеєм країни. І в ньому, і в Меморіальному комплексі «Національний музей історії України у Другій світовій війні», зараз виставлені експонати, які розповідають про нинішнє жорстоке сьогодення – сучасну російсько-українську війну, яка на жаль так добре знайома студентам групи.

 

Також студенти знаходили бронзові мініскульптурки із проєкту «Шукай», що дозволяє цікаво пізнавати  історію Києва.

 

 

Це лише частина практики, але емоції  та відчуття отримані за цей короткий період часу позитивно налаштовують на подальше пізнання пам’ятних місць столиці в межах навчальної практики.

29.02.2024