КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СПІВПРАЦЯ З SHEFFIELD HALLAM UNIVERSITY В ГАЛУЗІ ДИЗАЙНУ

26 лютого 2024 року відбулась чергова зустріч в рамках проєкту UKRAINE TWINNING INITIATIVE з партнерами з Sheffield Hallam University (Велика Британія) за підтримки Cormack Consultancy Group.

Учасниками зустрічі були James Richardson –  директор з глобального розвитку та партнерства Sheffield Hallam University, Gill Baverstock  заступниця директора з глобального розвитку та партнерства Sheffield Hallam University; Оксана Вавренчук – помічниця директора проекту Twinning / Cormack Consultancy Group; Калина Пашкевич – декан факультету дизайну КНУТД; Анна Сінілкіна – працівниця сектору міжнародних освітніх програм КНУТД, Інна Бороліс –  старша викладачка кафедри філології та перекладу КНУТД.

Метою зустрічі було вивчення можливостей розширення партнерства між Sheffield Hallam University та КНУТД шляхом розвитку співпраці між факультетами в галузі мистецтва та дизайну. Колеги з обох університетів погодилися розпочати співпрацю зі спільних проєктів у вигляді гостьових лекцій з різних напрямів дизайну та участі в конференціях, розвитку проектів COIL (Collaborative Online International Learning), програми подвійних дипломів тощо.

Представники КНУТД запросили колег взяти участь в міжнародній науково-практичній конференції «Актуальні проблеми сучасного дизайну», яка запланована 25 квітня 2024 року.

Учасники зустрічі визначили перспективні напрями подальшої співпраці: вивчення сфери взаємного академічного інтересу в галузі мистецтва та дизайну між двома університетами; визначення академічного персоналу, який буде залучено до співпраці з партнерських університетів; планування гостьових лекцій з дизайну одягу, інтер’єру, мультимедійного та графічного дизайну тощо.

Дякуємо колегам з Cormak Consultancy Group в особі Олександра Смірнова, директора проекту Ukraine Twinning CCG, за організацію зустрічі та сприяння у розвитку партнерства в складний для вітчизняної освіти воєнний час.

 

 

01.03.2024