КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПРАКТИЧНА ПІДГОТОВКА ЗДОБУВАЧІВ ОСВІТИ ФАКУЛЬТЕТУ КУЛЬТУРНИХ І КРЕАТИВНИХ ІНДУСТРІЙ

У рамках навчальної практики науково-педагогічні працівники кафедри філософії та культурології факультету культурних і креативних індустрій Київського національного університеті технологій та дизайну організували і провели заходи, з метою ознайомлення здобувачів вищої освіти з музейною справою та музеєм як освітнім середовищем і транслятором національних цінностей.

Так 20 лютого 2024 року студенти 1 курсу (гр. БВМ-23, БМСД-23) разом з Русланою Множинською, керівником практики, кандидатом філософських наук, доцентом відвідали Музей історії розвитку КНУТД, Лабораторію історії розвитку швейних машин, Студентську дизайн студію історії моди та реконструкції костюма (де представлено виставку видовищного костюма до спектаклю «Метелик Агафокла»), а також дизайн-студію “Shoe design studio” Музею взуття. Також Руслана Множинська для студентів прочитала лекцію з теми «Особливості організації екскурсійної діяльності та роль музеїв у розвитку гуманітарної культури».

 

 

22 лютого 2024 року здобувачі освіти 3 курсу (гр. БВМ-21) у рамках виробничої практики з Оленою Оганесян, керівником від бази практики, головою ГО «Вірменське товариство культурних зв’язків АОКС-Україна» відвідали з ознайомчою лекцією-екскурсією Національний заповідник «Софія Київська».

 

22 лютого студенти 1 курсу спеціальностей 034 «Культурологія» та 028 «Менеджмент соціокультурної діяльності» разом з Дариною Черняк, кандидатом  соціологічних  наук, доцентом відвідали Музей театрального, музичного та кіномистецтва України. Ірина Зубченко,  завідувачка відділу історії театру провела  цікаву екскурсію «Корифеї українського театру. Українська драматургія і театр ІІ половини ХІХ ст.».

 

23 лютого здобувачі освіти 2 курсу спеціальностей 034 «Культурологія» та 028 «Менеджмент соціокультурної діяльності» денної та заочної форми навчання разом з Дариною Черняк відвідали Музей театрального, музичного та кіномистецтва України. У рамках екскурсії «Живії струни України», проведеної  Оленою Кореняк, завідувачкою відділу українських народних музичних інструментів,  студенти отримали можливість ознайомитися з унікальною музейною колекцією українських народних музичних інструментів, дізналися про їх історію, побутування, техніку виготовлення та особливості звучання. Екскурсія супроводжувалась грою на народних музичних інструментах та співом пані Олени.

 

Заходи були змістовними, інформативними і цікавими, а здобувачі освіти мали можливість на практиці закріпити здобуті знання, уміння та навички.

05.03.2024