КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

КНУТД – УНІВЕРСИТЕТ МАЙБУТНЬОГО ДЛЯ УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ ПЕЧЕРСЬКОГО РАЙОНУ

1 березня 2024 року до Київського національного університету технологій та дизайну завітали учні Печерської гімназії №75.

Людмила Ганущак-Єфіменко, проректор з наукової та інноваційної діяльності, доктор економічних наук, професор, гостинно зустріла учнівську та викладацьку делегацію Печерської гімназії та розповіла про історію розвитку Університету, а також ознайомила з кращими університетськими традиціями.

Уважні та ерудовані учні відразу засипали запитаннями про знаменитих випускників КНУТД – Андре Тана, Івана Фролова, Діану Дорожкіну, Богдана Коса, Михайла Вороніна, Лілію Пустовіт.

Крокуючи сходами на другий поверх головного корпусу Університету, учні з цікавістю розглядали кольорові вітражі, які зберігають подих історії технологічного та мистецького університету, інформаційні лайт-борди про конкурентоспроможні позиції Університету в національних та міжнародних рейтингах, стенди презентацій факультетів, інститутів, кафедр Університету.

Далі було найцікавіше. За попереднім погодженням, після ознайомлення учнів та педагогів гімназії з правилами безпеки, для гостей було проведено практичну екскурсію приміщеннями навчально-наукової лабораторії молекулярної фармакології, хемогеноміки та біогеронтології кафедри промислової фармації КНУТД.

Працівники навчально-наукової лабораторії – аспіранти Вадим Лісовий та Вікторія Лижнюк під науковим керівництвом Володимира Бессарабова, професора, доктора технічних наук, Галини Кузьміної, кандидата хімічних наук, доцента, організували цікаву та змістовну програму екскурсії, що передбачала розповіді та демонстрації різнопланових досліджень якості лікарських засобів.

Приємно було спостерігати за неймовірним захопленням та емоційним піднесенням юних і дорослих гостей, коли працівники лабораторії демонстрували на приладах процеси виготовлення таблеток та капсул, а також методи досліджень фармако-технологічних показників лікарських засобів.

Метою цього заходу було ознайомлення учнівської молоді із сучасними методами виготовлення та контролю ліків, а також пропагування здорового способу життя, збереження навколишнього середовища. Особливу увагу в коментарях до дослідів працівники лабораторії приділяли питанню бережливого ставлення до природи, адже берегти та любити природу - означає любити та берегти Батьківщину.

Університет сповідує цінності сталого розвитку, має світове визнання в рейтингу GreenMetric World University, знаходячись на провідних позиціях з упровадження практик сталого розвитку та формування лідерів з-поміж молоді, які розуміють важливість екологічних та соціальних викликів сучасності. У своїй діяльності КНУТД підтримує парадигму: «Лідерство знань для відтворення кращого світу», впроваджуючи це у кращі освітні практики.

Навчальна екскурсія відбувалася з використанням методик активного навчання, які спрямовані на активізацію навчально-пізнавальної, розумової й практичної діяльності, мотивацію учнів до активності. Особливу увагу учнів привернули методи досліджень фармако-технологічних показників твердих лікарських засобів: тест «Стійкість таблеток до роздавлювання» на тестері твердості таблеток та тест «Розпадання» для твердих дозованих лікарських форм.

Такі зустрічі допомагають зрозуміти учням - майбутнім вступникам, які саме здібності, схильності та інтереси в них проявлені найбільше, що подобається та захоплює, який вид професійної діяльності їм більше підходить; допомагає оцінити власні здібності, інтереси, можливості та усвідомлено обрати майбутню професію.

Усі учні проявили надзвичайно високу активність та, звісно ж, отримали корисні подарунки.

Ми щиро вдячні адміністрації Печерської гімназії № 75 за ініціативу зустрічі у КНУТД та вважаємо за велику честь бути долученими до справи виховання учнівської молоді Печерського району.

Наші діти – майбутнє, вже сьогодні маленькі громадяни великої України мають амбітні мрії, і нехай кожна з них здійсниться!

08.03.2024