КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СТУДЕНТИ ПЕРШОГО КУРСУ ОП «ДИЗАЙН СЕРЕДОВИЩА» ВІДВІДАЛИ PINCHUKARTCENTRE

27 березня 2024 року здобувачі освіти першого курсу освітньої програми «Дизайн середовища» разом із куратором Наталею Ришкевич відвідали дві унікальні експозиції в PinchukArtCentre.

Перша експозиція «Олександр Ройтбурд. Теорема влади», присвячена вшануванню пам’яті відомого українського художника Олександра Ройтбурда. Виставка занурює відвідувачів у діалог митця зі світовою культурою, сповнений вірою Ройтбурда в те, що мистецтво є справжньою силою, здатною змінити світ.

Друга експозиція, яку відвідали студенти факультету дизайну, міжнародна групова виставка «Я з тобою», відкриває простір для емпатії та рефлексії над людськими трагедіями, що розгортаються на тлі мінливого світу. Вона об’єднує роботи художників з різних країн, зокрема України, Мексики, Туреччини, Індії, Бельгії, Франції, Данії та США, кожен з яких додає свій голос до глобальної дискусії про боротьбу за свободу, втрати, геополітичні конфлікти та емпатію як ключ до виживання.

Обидві експозиції відкрили перед здобувачами різні перспективи розуміння мистецтва, від особистої влади художника та його впливу на світ до глобального значення співпереживання та взаємопідтримки в умовах сучасних викликів.

02.04.2024