КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ПІДСУМКИ РОБОТИ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ НАУКОВО-ПРАКТИЧНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ МОЛОДИХ УЧЕНИХ ТА СТУДЕНТІВ «ДОМІНАНТИ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ УКРАЇНИ У НОВИХ РЕАЛІЯХ»

29 березня 2024 року в Київському національному університеті технологій та дизайну відбулася Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених та студентів «Домінанти соціально-економічного розвитку України у нових реаліях».

Відкрила конференцію Людмила Михайлівна Ганущак-Єфіменко, проректор з наукової та інноваційної діяльності Київського національного університету технологій та дизайну, доктор економічних наук, професор.

Людмила Михайлівна від імені Івана Грищенка,  ректора Університету, академіка НАПН України  привітала учасників, гостей та організаторів заходу з початком роботи та побажала всім продуктивної співпраці, підкресливши важливість тематики платформ конференції в умовах воєнного часу. Проректор акцентувала увагу на актуальності та своєчасності проведення молодіжних наукових форумів такого масштабу, закликала до цікавих та насичених доповідей та дискусій, побажала всім творчих успіхів та Перемоги над ворогом, миру на нашій землі.

 

 

У роботі науково-практичної конференції взяли участь понад 130 студентів, аспірантів та викладачів закладів вищої освіти багатьох регіонів України, представники наукових та державних установ, бізнесу та громадських організацій.

 

 

З вітальним словом до учасників конференції звернулася Вікторія Маргасова доктор економічних наук, професор, заслужений економіст України, проректор з наукової роботи Національного університету «Чернігівська політехніка». Вона привітала учасників та гостей з початком роботи, закцентувавши на її актуальності.

 

 

З вітальним словом до учасників заходу звернувся Іренеуш Жуховскі, доктор інженер, ректор Академії Прикладних Наук в м. Ломжі (Республіка Польща). Польський колега привітав усіх із початком роботи Конференції, підкреслив її важливість та актуальність. Пан Іренеуш зазначив, що Міжнародна Академія Прикладних Наук в м. Ломжі вже давно співпрацює з Київським національним університетом технологій та дизайну у багатьох напрямах, зокрема за програмою Еразмус+ К1 – академічна мобільність студентів та викладачів, у підготовці студентів бакалаврату та магістратури за програмами подвійного диплома, у проєктній та науковій діяльності.

 

 

Почесним гостем конференції була Тетяна Черпак, заступник начальника Управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю, начальник відділу комунікації з громадськістю та міжнародного співробітництва Департаменту суспільних комунікацій виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації). Тетяна Валеріївна зосередила увагу на важливості співпраці КМДА із закладами вищої освіти міста, зокрема підкреслила, що з Київським національним університетом технологій та дизайну такі зв’язки мають системний та продуктивний характер. Це стосується проведення спільних заходів для молоді, таких, як зустрічі з відомими підприємцями, стейкхолдерами та роботодавцями, проходження практики студентами у різних департаментах міської адміністрації, а також ярмарках вакансій тощо. Крім того, пані Тетяна Черпак відзначила, що співпрацює з кафедрою маркетингу та комунікаційного дизайну як стейкхолдер та запрошений практик.

 

 

Привітав студентів та аспірантів з початком роботи конференції Юрій Бугрим, керівник напряму середнього бізнесу АТ «Сенс банк». Пан Юрій наголосив на важливості отримання професійних знань  у галузі економіки, підприємництва, маркетингу, менеджменту, фінансів та обліку, а також важливих компетентностей, необхідних для започаткування власної справи та побажав усім учасникам насичених наукових дискусій та цікавих доповідей. Варто зазначити, що пан Юрій плідно співпрацює з кафедрою підприємництва та бізнесу як стейкхолдер.

 

 

Євген Лопушинський в. о. директора КП «Київінформ» привітав учасників та гостей конференції з початком роботи та наголосив, що такі заходи сприяють розвитку й поглибленню фахових знань та компетенцій молодих учених і студентів та побажав усім продуктивної співпраці, творчої наснаги та наукових здобутків.

На своєчасності та актуальності тематики платформ конференції у вітанні учасникам та гостям Конференції наголосив Богдан Хоміцкий, заступник генерального директора ДП «Чайка».

 

 

Під час роботи пленарного засідання Всеукраїнської науково-практичної конференції молодих учених та студентів «Домінанти соціально-економічного розвитку України у нових реаліях» зі студентською науковою спільнотою КНУТД поділилися досвідом науково-педагогічні працівники закладів освіти:

  • Н. Внукова,  д. е. н., професор Науково-дослідного інституту правового забезпечення інноваційного розвитку «Національна академія правових наук України» м. Харків (Перспективи кластерної політики у інноваційному процесі становлення стартапів);
  • О. Ковальчук, викладач кафедри права та менеджменту у сфері цивільного захисту Львівського державного університету безпекової життєдіяльності (Адаптація маркетингу в умовах війни);
  • Л. Мельник, доктор філософії з економіки, ВСП «Фаховий коледж мистецтв та дизайну Київського національного університету технологій та дизайну» (Сьогодення смарт-економіки).

 

 

Під час пленарного засідання жваві дискусії  викликали доповіді аспірантів та студентів, а саме:

  • І. Свіргун, Г. Сосновський, аспіранти кафедри смарт-економіки Київського національного університету технологій та дизайну «Смарт-економіка як фундамент розвитку сучасної системи господарювання: перспективи та виклики цифрових технологій»;
  • В. Апацький, аспірант кафедри фінансів та бізнес-консалтингу Київського національного університету технологій та дизайну «Аналіз тенденцій розвитку фінансово-кредитної системи України в умовах глобальних викликів та воєнних загроз»;
  • М. Закарлюка, магістр кафедри смарт-економіки Київського національного університету технологій та дизайну «Інвестиційно-інноваційна діяльність підприємств в умовах повномасштабного вторгнення»;
  • К. Самойленко, бакалавр кафедри маркетингу та комунікаційного дизайну Київського національного університету технологій та дизайну «Використання штучного інтелекту у маркетингу як тренд в умовах цифровізації»;
  • А. Чмельова,  бакалавр кафедри управління та смарт-інновацій Київського національного університету технологій та дизайну «Цифровий менеджмент як механізм забезпечення ефективності діяльності підприємства».

 

 

Загалом Всеукраїнська науково-практична конференція молодих учених та студентів «Домінанти соціально-економічного розвитку України у нових реаліях» пройшла на високому науково-практичному та організаційному рівні, була достатньо інформативною та корисною, що неодноразово відзначалося у виступах учасників та гостей конференції. За результатами її роботи буде видано збірник тез доповідей в електронному форматі.

 

 

 

Щиро дякуємо учасникам та гостям Конференції за цікаві доповіді, насичені та плідні дискусії!

Рухаємо освітній та науковий фронт разом до Перемоги!

02.04.2024