КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЛЕКЦІЯ ПРОФЕСОРА ЛУЇДЖІ ФЬЮМАРА В РАМКАХ ТИЖНЯ ДИЗАЙНУ В КНУТД

1 квітня 2024 року в рамках Тижня дизайну в КНУТД відбулась лекція «Органічний дизайн інтер’єру: сучасні практики» Луїджі Фьюмара, запрошеного професора, архітектора (Італія-Швейцарія).

Луїджі Фьюмара, італійський архітектор, член Швейцарської спілки інженерів та архітекторів, коротко окреслив основні принципи органічного дизайну середовища як сучасного напряму в архітектурі та дизайні, що прагне врівноважити дві односторонні тенденції – спрощення та геометризації з одного боку, та довільного формоутворення з іншого – на основі глибокого аналізу потреб людини. Лектор проілюстрував цю ідею проаналізувавши приклади сучасної практики органічного проєктування, зокрема будівлі Музею корінних народів США у Вашингтоні та нової церкви Громади християн у Мюнхені.

Інтер'єр Музею корінних народів США у Вашингтоні

 

Інтер’єр церкви Громади християн у Мюнхені

 

Професор Фьюмара також навів приклади власних проєктів, реалізованих в останні роки, таких як прибудова до вальдорфської школи у Бохумі (Німеччина), реконструкція промислової будівлі під школу у Вероні (Італія), приватні житлові будинки.

Інтер’єр їдальні школи в Бохумі, арх. Л. Фьюмара

 

Центральний хол школи у Вероні, арх. Л. Фьюмара

 

У лекції взяли участь здобувачі освіти та викладачі всіх кафедр факультету дизайну КНУТД. Лекція викликала значне зацікавлення слухачів. Після завершення заходу між лектором та слухачами продовжилась неформальна дискусія щодо сучасності та майбутнього архітектури, дизайну, монументального мистецтва в інтер’єрі.

Щиро дякуємо Луїджі Фьюмару за цікаву й змістовну лекцію та чекаємо на нові продуктивні зустрічі!

12.04.2024