КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЛЕКЦІЯ ДАНИЛА КОСЕНКА В РАМКАХ ТИЖНЯ ДИЗАЙНУ

2 квітня 2024 року в рамках Тижня дизайну в КНУТД відбулася лекція «Сучасний дизайн середовища закладів загальної середньої освіти» Данила Косенка, кандидата мистецтвознавства, завідувача кафедри дизайну інтер’єру і меблів факультету дизайну КНУТД.

Лекція відбувалася в онлайн-форматі. До заходу долучилися студенти та викладачі не лише КНУТД, а й інших університетів України та дизайнери – учасники Українського тижня дизайну та інновацій.

На початку лектор коротко окреслив основні етапи розвитку оформлення освітнього простору від часів пізнього Середньовіччя до кінця ХХ ст. та показав, як ті тенденції, що формувалися протягом століть, продовжують діяти в сучасному дизайні середовища закладів середньої освіти.

У другій частині лекції Данило Косенко окреслив основні якості сучасного освітнього простору школи, такі як цілісність, повнота, функціональність, керованість, гнучкість, індивідуалізованість та соціальність. Особливу увагу лектор приділив сучасним тенденціям учасницького проєктування в дизайні середовища шкіл, залученню до проєктної практики вчителів, учнів, батьків, інших стейкхолдерів освітнього простору.

12.04.2024