КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ЗАПРОШЕННЯ НА ЛЕКЦІЮ ВІДОМОЇ КИТАЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ХУДОЖНИЦІ ЧИ ШАОТІН (Chi Shaoting)

27 квітня 2024 року кафедра цифрового мистецтва запрошує здобувачів освіти, викладачів, співробітників КНУТД та всіх поціновувачів образотворчого мистецтва на лекцію і онлайн майстер клас відомої китайсько-української художниці, що відбудеться на платформі Zoom о 12.00 за Київським часом. Приєднуйтесь за посиланням:

https://us02web.zoom.us/j/84898832806?pwd=b2pXNDJHV016MVVoN0FrRSs3b2xPQT09

Ідентификатор конференції: 848 9883 2806

Код доступа: 750676

Тема лекції (zoom workshop): «Дика орхідея».

Техніка традиційного китайського живопису Се-і (вираження ідеї).

Чи Шаотінг (Chi Shaoting) китайсько-українська художниця, викладачка каліграфії та образотворчого мистецтва в техніці традиційного китайського живопису Се-і (вираження ідеї). Із 1998 року художниця підтримує постійний зв’язок і сприяє культурному обміну між Україною і Китаєм. Мисткиня є членкинею Громадського клубу культури Китаю (м. Вейфан, КНР), Національної спілки художників України, її твори зберігаються у музеях та галереях в Україні та за кордоном. Художниця Чи Шаотін брала участь у багатьох колективних виставках по всій Україні, а також у КНР, США, Іспанії, Німеччині та інших країнах, має чимало персональних художніх виставок.

Унікальна китайська техніка Се-І (вираз ідеї) бере свій початок з філософії китайського традиційного живопису — краса та мудрість у простоті, тому на рисовому папері видно такі технічні прийоми як узагальнення, гіперболізація й умовність. Уже понад 13 років Чи Шаотін працює педагогом, очолює власний мистецькій заклад «Піднебесна культура» https://chi.gallery/

 

Для того, щоб взяти участь у майстер-класі, вам необхідні такі матеріали:

–      акварельний папір, якщо є можливість краще рисовий папір;

–      туш, або чорна акварель;

–      2–3 пензлі різного розміру.

Зустріч відбуватиметься українською мовою.   27.04.2024

20.04.2024