КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

СТУДЕНТИ КАФЕДРИ ПРИВАТНОГО ТА ПУБЛІЧНОГО ПРАВА ВІДВІДАЛИ НАЦІОНАЛЬНИЙ МУЗЕЙ «ЧОРНОБИЛЬ»

26 квітня 2024 року здобувачі вищої освіти кафедри приватного та публічного права разом з Інною Коваленко, кураторкою, доценткою кафедри приватного та публічного права відвідали Національний музей «Чорнобиль».  

26 квітня 1986 року сталася найбільша в історії світової атомної енергетики техногенна катастрофа. Тієї ночі о 1:23 на четвертому енергоблоці Чорнобильської АЕС з різницею в дві секунди, відбулися два  потужні вибухи. Після аварії реактора вогонь вирував на станції 10 днів, заражаючи величезною кількістю радіоактивних частинок навколишнє середовище. В радіусі 30-кілометрової зони від станції були евакуйовані понад 115 тис. осіб. У ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС брали участь більше півмільйона людей.

Здобувачі вищої освіти кафедри приватного та публічного права разом з кураторкою Інною Коваленко вшанували пам’ять загиблих на Чорнобильській АЕС під час катастрофи, пройшовши символічною Чорнобильською дорогою музею, що веде до сумних сторінок історії України. Маємо усвідомлювати масштаби чорнобильської аварії, осмислити уроки трагедії, не дати можливості забути ці уроки! Пам’ять про трагедію має стати застереженням поколінням наступного тисячоліття!

29.04.2024