КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ДОТОРКНУТИСЬ ДО ІСТОРІЇ: ЕКСКУРСІЯ СТУДЕНТІВ КАФЕДРИ МОДИ ТА СТИЛЮ ДО VICTORIA MUSEUM

29 лютого 2024 року під час проходження навчальної практики здобувачі вищої освіти ОПП «Моделювання, конструювання та художнє оздоблення виробів легкої промисловості», ОПП «Конструювання та технології легкої промисловості» разом з викладачами кафедри моди та стилю відвідали приватний музей костюма і стилю VICTORIA MUSEUM та поринули у красу Вікторіанської епохи.

Самовиховання у художньо-естетичній культурі є невід’ємним компонентом сучасної особистості, а особливо майбутніх модельєрів-конструкторів. Victoria Museum – місце, де поєднано красу, вишуканість та історію. Все це надихає і спонукає студентів на створення нових художніх образів та колекцій шляхом поєднання сучасного костюма із елементами історичного, стилізації та інтерпретації форм, силуетів, технік декорування.

  

Здобувачі першого (бакалаврського) рівня вищої освіти академічних груп БШМК-23, БШМК-22, мали можливість, в рамках дисципліни «Історія костюма та моди», долучитись до високого мистецтва історичного костюму. Для творчого студентства натхненням може стати кожна дрібничка, що представлена в колекції музею, яка охоплює близько 100 автентичних чоловічих та жіночих костюмів середини ХІХ – початку ХХ століття та понад 500 експонатів, з-поміж яких – взуття, аксесуари, ювелірні прикраси та предмети побуту, що відображають дух та своєрідність міської моди Вікторіанської епохи.

  

Здобувачі освіти із цікавістю слухали аудіосупровід про неповторність представлених у експозиції старовинних виробів, захоплено розглядали деталі, аналізували художньо-конструктивні рішення, елементи формотворення та техніки декоративного оздоблення костюмів, аксесуарів і предметів побутового вжитку та черпали натхнення у формах, матеріалах та їх поєднаннях.

  

Дотик до історії костюма щоразу хвилює, вражає, захоплює і спонукає до цікавих рішень!

06.03.2024