КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

НІМЕЦЬКА ПРОГРАМА АКАДЕМІЧНИХ ОБМІНІВ DAAD ПРОПОНУЄ НОВІ ГРАНТОВІ ПРОГРАМИ ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ДОСЛІДНИКІВ!

DAAD (German Academic Exchange Service) - це визнаний німецький сервіс академічних обмінів, який щорічно підтримує понад 100 000 німецьких та міжнародних студентів, а також дослідників у всьому світі. Як найбільша фінансова організація свого роду, DAAD відіграє ключову роль у сприянні міжнародному співробітництву та наданні можливостей для освіти.

Німеччина співпрацює з науковою Україною та пропонує надання фінансування висококваліфікованим українським здобувачам вищої освіти другого (магістерського) рівня вищої освіти, аспірантам, докторантам та досвідченим науковцям та викладачам для короткострокового дослідницького стажування в Німеччині з метою зміцнення співпраці між українськими та німецькими університетами та надання молодим українським науковцям доступу до дослідницької інфраструктури Німеччини.

  

Ключові аспекти

Цільова аудиторія

Магістри, аспіранти, докторанти, молоді вчені, досвідчені науковці

Тривалість грантової програми

від 1 до 6 місяців

Дедлайн подачі заявок

15 січня 2024 року

Період академічної мобільності

Від 01.03.2024 до 31.01.2025
(з можливістю обрати самостійно)

 

Метою програми є підтримка університетів в Україні та надання можливості молодим науковцям зробити свій внесок у відбудову України та її наукового ландшафту.

Програмою передбачено фінансування дослідницького стажування в державному або визнаному державою вищому навчальному закладі або  при науково-дослідному інституті в Німеччині, яке буде здійснюватись  в координації з місцевим науковим керівником. Проєктні пропозиції з усіх навчальних спеціальностей мають право для подачі на грантове фінансування.

Для отримання додаткової інформації про процедуру відбору перейдіть до розділу Важлива інформація про стипендії (Розділ E).

 

Детальніше про програму за посиланням: https://www.daad.de/go/en/stipa57650857

20.11.2023