КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Тренінговий цикл з розвитку підприємницьких навичок у рамках реалізації проекту від Британської ради «Creative Spark»

У рамках міжнародного проєкту від Британської Ради «Creative Spark», який спільно реалізується Київським національним університетом технологій та дизайну та Саутгемптонським університетом з Великої Британії, у лютому 2020 року було запрошено власників та представників бізнесу, відомих практикуючих бізнес-тренерів для проведення тренінгового циклу для студентів факультетів економіки та бізнесу, підприємництва та права та навчально-наукового інститут інтернаціоналізації вищої освіти та науки. Слід зазначити, що однією зі стратегічних цілей проекту «Creative Spark» є розвиток підприємницького потенціалу та бізнес-компетентностей для креативних індустрій у вищий освіті.

11 лютого 2020 року відбувся перший тренінг циклу «Генеруй бізнес ідею та розпочни свій бізнес» відвипускниці факультету економіки та бізнесу, власниці бізнесу та бізнес-тренера Яни Волкової. Під час тренінгу разом зі студентами спікер розглянула особливості започаткування, формування та розвитку власного бізнесу, а також поділилась секретами власної кар’єри та досвідом створення власної справи. Під час діалогунеодноразово зазначалося, що кожен бізнес розпочинається з бізнес-ідеї. Вибір бізнес-ідеї – це один з найважливіших етапів у створенні власної справи.

 

12 лютого 2020 року студенти завітали на майстер-клас, який провела маркетинг-директор компанії UCloud (ucloud.ua) Антоніна Кураєва на тему: «Мислити out the box». Сучасний світ надає необмежені можливості для людини, яка мислить «out of box».  Як наголосила тренер, дизайн-мислення допоможе студентам ефективніше вирішувати проблеми, краще зосереджуватися на розпочатому і домагатися більших успіхів у житті.

 

Цікавим та дуже корисним для студентів був ворк-шоп від креативного директора компанії «Перший метр» Козленкова Олександра, який відбувся 13 лютого 2020 року. Тему тренінга було присвячено багатьом проблемам розвитку стратегій та технологій приватного бізнесу на прикладі компанії «Перший метр».Упродовжзаняття лектором булопроаналізованорізні аспекти сучасного стану ведення бізнесу на національному рівні:

  • тенденції обігу грошових коштів як в гривневому еквіваленті, так і в умовних одиницях за десятиріччя існування компанії;
  • особливості ідеології та підходів до ведення бізнесу нанайближчуперспективу;
  • про становлення організації, планування та просування товарних продуктів з використанням соціальних мереж, системи PROM;
  • цікаві випадки та рекламні кроки різних компаній щодо створення власного іміджу та формування бренду.

Всі ці питання об’єднали в дискусії студентів різних спеціальностей та факультетів.

  

Наймасштабнішим із циклу став тренінг, який відбувся 19 лютого 2020 року у вигляді бізнес-гри «Гравітація продаж» від практикуючого бізнес-тренера Ксенії Моцної. Темпи зростання обсягу роздрібної торгівлі в Україні сповільнюються вже декілька років поспіль. Як свідчать дослідження, роздрібним мережам у збільшенні продажів і середнього чеку можуть допомогти бізнес-симулятори. На основі власного великого практичного досвіду тренер Ксенія Моцна розробила  бізнес-симулятор «Гравітація продаж». Усі учасники гри-симуляції отримали завдання на основі справжніх кейсів різних компаній. Протягом всієї гри студенти приймали рішення і надавали дієві поради та рекомендації для подальшої реалізації бізнес-дій.

  

Досить актуальною подією стала відкрита лекція від регіонального керівника з управління персоналом Київської Дирекції АТ «Альфа-Банк» Вікторії Ващенко на тему «Альфа-Банк як роботодавець: перспективи розвитку», яка відбулась 20 лютого 2020 року. Протягом трьох годин студенти жваво обговорювали основні компетенції, які необхідно розвивати залежно від спеціальності. Лектор продемонструвала переваги Альфа-Банку як компанії-роботодавця. Зокрема, студенти узнали від спікера про розвинуту систему навчання за допомогою внутрішніх і зовнішніх ресурсів, перспективи вертикального та горизонтального кар’єрного зростання, добровільне медичне страхування та активне корпоративне життя співробітників Альфа-банку (Alfa Family Day, New Year Party, ECO-day, Дні Донора, спортивні змагання).

 

Надзвичайно корисним, цікавим та пізнавальним став тренінг «Психологічні особливості лідерства», який 21 лютого провела фасилітатор Марченко Ольга. В результаті обміну думок між студентами та спікером всі дійшли спільного висновку, що лідерство найбільш характерне для керівника із одноосібно-демократичним стилем управліннята такими індивідуальними якостями, як сміливість, цілеспрямованість, тактовність, здатність до спілкування, висока нормативність поведінки, високий самоконтроль, довірливість.

Багато корисної інформації отримали студенти під час тренінгу від  начальника відділення ПАТ «ПУМБ» Аліси Степанян «Урок фінансової грамотності». Протягом майстер класу студенти дізнались про переваги роботи у ПАТ «ПУМБ», про можливості кар’єрного зростання та розвитку, а також були запрошені на екскурсію до банку.

 

Жвава дискусія, реальні рекомендації та веселий настрій у черговий раз засвідчили ефективний результат співпраці факультетів КНУТД зі стейкхолдерами.

Щиро дякуємо Волковій Яні, Кураєвій Антоніні, Козленкову Олександру, Моцній Ксенії, Ващенко Вікторії, Марченко Ользі, Степанян Алісі за цікаві тренінги та майстер-класи та чекаємо на наступні зустрічі!

13.03.2020