КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

Підсумки X Міжнародної науково-практичної конференції «Енергоефективний університет»

28 жовтня 2021 року у Київському національному університеті технологій та дизайну відбулась ювілейна Х Міжнародна науково-практична конференція «Енергоефективний університет», присвячена 91-й річниці з дня заснування  Університету.

Організатори конференції: Міністерство освіти і науки України та Київський національний університет технологій та дизайну. Конференцію проведено за підтримки Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства енергетики України, Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України, ВГО "Вища рада енергоаудиторів та енергоменеджерів України",  Українського союзу промисловців і підприємців, Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

Не зважаючи на проведення конференції у змішаному форматі (враховуючі загострення епідеміологічної ситуації в країні), вона десятий рік поспіль надає можливості для обміну інформацією та досвідом з питань  енергозбереження для представників закладів вищої освіти, вітчизняних та закордонних організацій і фондів, провідних фахівців, науковців, представників місцевої влади та громадських об’єднань.

Конференцію відкрив директор Інституту інженерії та інформаційних технологій професор Ігор Васильович Панасюк.

Ігор Васильович зазначив, що в роботі конференції беруть участь науковці та представники бізнес кіл понад 20 установ  та закладів вищої освіти з різних регіонів України і зарубіжних країн, а саме з Азербайджанської республіки, Республіки Ірак, Федеративної Республіки Німеччина, Республіки Австрія, Республіки Корея, Словацької республіки, Турецької республіки.

З вітальним словом до учасників та гостей конференції звернувся ректор Київського національного університету технологій та дизайну, доктор економічних наук, професор,  академік Національної академії педагогічних наук України  Іван Михайлович Грищенко.

Учасників та гостей конференції привітав Дмитро Ігорович Петрунін, генеральний директор Директорату енергоефективності Міністерства розвитку громад та територій України. Він підкреслив, що Київський національний університет технологій та дизайну залишається в тренді енергоефективності та всіляко сприяє популяризації енергоефективного способу життя в освітянському просторі.

Щирі вітання учасникам і гостям конференції висловили:

Сергій Сергійович Прохоров  - директор Департаменту інноваційної політики Українського союзу промисловців і підприємців (УСПП)

Олег Миколайович Синюк - проректор з наукової роботи Хмельницького національного університету

Сергій Петрович Денисюк – директор інституту енергозбереження та енергоменеджменту Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»

Інна Вікторівна Мелконова -  заступник декана факультету інженерії,  директорка освітнього центру "Донбас/Крим Україна"  Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля

Корисні та цікаві доповіді представили закордонні гості: головний інженер компанії Soсar Алі Салім огли Керимов (Азербайджанська Республіка), президент компанії TURAN ELEKTІRIK Алі Туран (Турецька республіка) , к.т.н.  Кравченко Катерина та проф., д.т.н. Герліці Юрай (Жилінський університет в Жилінє, Словацька республіка), к.т.н., член Міжнародної Академії Інформатизації Джасим Джасим Мохмед Джасим (Аль-Фурат Аль-Авсат Технічний університет, Ірак).

Учасники і гості конференції заслухали та обговорили доповіді Віри Василенко (інженер з розвитку проектів з енергоефективності ДП «ГЕРЦ Україна» австрійської фірми «HERZ Armaturen GmbH»), Анатолія Козленка (директор навчально-наукової лабораторії «Центр енергоефективності» Київського національного університету технологій та дизайну, голова комісії з енергоефективності ICC), Миколи Толмачева (генеральний директор будівельної компанії ТММ), Миколи Савчука (член правління громадської спілки “Українська вітроенергетична асоціація”, Генеральний директор ТОВ «ГРЕСА-ГРУПП»), Вадима Литвина (голова правління громадської організації "Асоціація енергетичних аудиторів України"), Данила Делева (сервіс-інженер компанії Atmosfera).

Доповіді представили науковці та аспіранти Київського національного університету технологій та дизайну, Хмельницького національного університету, Донецького національного технічного університету, Кременчуцького національного університету ім. М. Остроградського.

Детально з програмою можна ознайомитися на сайті конференції 

Традиційно, в рамках Х Міжнародної науково-практичної конференції «Енергоефективний Університет» відбувся студентський конкурс плакату «Збережи ENERGY-2021». На конкурс було представлено 120 робіт студентів КНУТД 3-5 курсів кафедри «Рисунка та живопису» факультету Дизайну, виконані під керівництвом викладачів: доц. Мазніченко О.В., доц. Кугай Т.А., доц. Руденко М.Ф. , ст. викл. Осадчої А.М., ст. викл. Сербінової К.О., асистента Явгель М.В., асистента Винярської Я.Ю.  Художній керівник конкурсу - доц. Мазніченко О.В.

Студентські роботи отримали схвальні відгуки від всіх учасників конференції. Визначено переможців конкурсу.

В рамках конференції відбулось обговорення освітньо-наукової програми «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка» та освітньо-професійних програм «Електропобутова техніка», «Електромеханіка», «Інтелектуальні системи відновлювальної енергетики та електромобілів», «Комп’ютерні системи та мережі» та «Комп’ютерна інженерія». В обговоренні взяли участь здобувачі освіти, науково-педагогічні працівники кафедри комп’ютерної інженерії та електромеханіки та представники зовнішніх стейкхолдерів.

У цілому Х Міжнародна науково-практична конференція «Енергоефективний університет» пройшла на високому науковому, організаційному та практичному рівнях, була достатньо інформативною та корисною, що неодноразово відзначалось у виступах учасників та гостей конференції.

Сподіваємось, що змістовні доповіді, жваві наукові дискусії надовго запам’ятаються учасникам конференції і стануть у нагоді при розробленні нових проектів.

 

Організаційний комітет щиро вдячний всім, хто взяв участь у конференції та сприяв її успішній і змістовній роботі.

 

Чекаємо на зустріч 27 жовтня 2022 року!

 

29.10.2021