КНУТД
Київський національний університет технологій та дизайну

UA EN

ОНОВЛЕННЯ НАУКОВОЇ ІНФРАСТРУКТУРИ УНІВЕРСИТЕТУ В УМОВАХ ВІЙНИ

21 лютого 2024 року ректор КНУТД д.е.н., професор Іван Михайлович Грищенко урочисто відкрив оновлену навчально-наукову лабораторію «Новітні матеріали і процеси в електрохімічній енергетиці» науковий  керівник д.т.н. доцент кафедри хімічних технологій та ресурсозбереження Володимир Григорович Хоменко.

Університет постійно дбає про модернізацію і оновлення навчальних і наукових лабораторій, адже оновлення матеріально-технічної бази є одним із пріоритетних напрямків підготовки висококваліфікованих фахівців та реалізації наукових досліджень.

За підтримки ректорату проведено капітальний ремонт навчально-наукової лабораторії «Новітні матеріали і процеси в електрохімічній енергетиці», а у ході виконання наукових досліджень придбано обладнання на суму п`ятнадцять мільйонів гривень, яке ефективно використовується в реалізації діючих міжнародних грантових угод, щодо розроблення активних і допоміжних матеріалів та електролітів для електрохімічної енергетики (акумуляторів, суперконденсаторів, паливних елементів, тощо); створення спеціальних покриттів і екранів для захисту людини і електронного обладнання від шкідливого впливу електромагнітного випромінювання.

Володимир Хоменко є відомим вітчизняним та міжнародним дослідником, під керівництвом якого виконується ряд грантових угод в університеті, а саме: програми НАТО G 5772 «Наука заради миру та безпеки»: проєкт «Портативний зарядний пристрій для солдатів»;

партнерської угоди P645В з УНТЦ на виконання проєкту «Американська енерго-технологічна компанія АЕТС, Чікаго, USA»,

програми «Горизонт Європа»: проєкт 101103752 -GR4FITE «Стійке постачання графіту для анодів літій-іонних акумуляторів завдяки сталому розвитку європейського ланцюгу постачання».

Оновлення лабораторії, оснащення її новим, унікальним науковим обладнанням за рахунок грантових проєктів, відкриє нові можливості для наукового співробітництва між українськими і європейськими вченими, та сприяє розвитку наукових та технологічних можливостей як університетів, так і промисловості в цілому. Придбання новітнього обладнання позитивно впливає на якість надання освітніх послуг, рейтинг спеціальностей, виконання науково-дослідницької роботи та привертає увагу стейкхолдерів для майбутньої співпраці.

Тримаємо освітньо-науковий фронт разом!

23.02.2024